Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

BV-Technika rozšiřuje své portfolio o krmné vozy SEKO s horizontální technologií míchání a vybírací frézou

Zveřejněno: 9. 2. 2022

S ohledem na trvale vysokou poptávku po tažených krmných vozech s horizontální technologií míchání a vybírací frézou se společnost BV – Technika loni rozhodla navázat spolupráci s italským výrobcem SEKO. Svou nabídku tímto rozšířila o krmné vozy SEKO s takovouto konstrukcí míchání a naskladnění krmiva, které její sortiment doposud nezahrnoval.

Sortiment krmných míchacích vozů SEKO je velice široký a pokrývá téměř 100 % možných požadavků farmářů.

Italský výrobce SEKO není na trhu nováčkem. Působí celosvětově a brány jeho podniku v Curtarolu nedaleko Padovy ročně opustí okolo 700 kusů krmných vozů SEKO. Také v České republice jsou krmné vozy SEKO dobře známé. Společným cílem BV – Techniky a firmy SEKO je navázat na úspěšnou dobu cca před 15 lety, kdy přes bývalého dovozce strojů této značky putovalo do Česka průměrně 20 strojů ročně.

Pestrá paleta krmných vozů SEKO

Sortiment krmných míchacích vozů SEKO je rozsáhlý a pokrývá téměř 100 % možných požadavků farmářů. Nabídka je široká, jak rozsahem velikostí míchacích koreb a provedení míchacích systémů (vertikál x horizontál), tak množstvím možností naložení a vyskladnění krmiva.

Tam, kde strojům obvykle překáží nízká vrata či stropy, je řešením použití krmného vozu SEKO Samurai 5, jehož velikost mu umožňuje plynulý průjezd i takovými stájemi.
Tam, kde strojům obvykle překáží nízká vrata či stropy, je řešením použití krmného vozu SEKO Samurai 5, jehož velikost mu umožňuje plynulý průjezd i takovými stájemi.

Krmné míchací vozy SEKO s horizontálními míchacími šneky jsou v sortimentu SEKO zastoupeny pod obchodním označením SEKO Samurai. Dělí se přitom na konstrukčně nižší stroje (SEKO Samurai 5), které zvládají i průjezd stájemi s nižšími vraty a stropy, a vyšší stroje (SEKO Samurai 7). Jiné rozdíly mezi těmito modely nejsou.

Označení jednotlivých modelů krmných vozů SEKO pokračuje dvěma čísly oddělenými lomítkem. Číslo před lomítkem indikuje hodnotu průměru šneku v milimetrech. Číslo za lomítkem potom objem míchací korby. V případě, že je poslední číselné označení 5, pak je stroj vybaven frézou. Je-li to 0, stroj tímto naskladňovacím zařízením vybaven není. Obě modelové řady SEKO – s frézou i bez – se vyrábí s objemy koreb od 5 až po 33 m3 s odstupňováním po 2 až 3 m3.

Vyšší model SEKO Samurai 7.
Vyšší model SEKO Samurai 7.

Krmné míchací vozy SEKO s vertikální osou rotace míchacích šneků jsou v sortimentu SEKO také označovány dvěma obchodními názvy, s jejíchž pomocí lze získat povědomí o tvarovém a rozměrovém provedení vozů. Modely SEKO Buffalo jsou rozměrově nižší a širší a vyrábí se v objemech 7 až 11 m3 jako jedno šnekové s označením V1, nebo v rozsahu objemů 12 až 20 m3 jako dvou šnekové s označením SEKO Buffalo V2.

Druhá modelová řada s označením SEKO Tiger se vyrábí v jedno, dvou i tří šnekovém provedení – SEKO Tiger V1 (9 – 15 m3), SEKO Tiger V2 (12 – 35 m3) a SEKO Tiger V3 (33 – 45 m3). Poslední značení stroje – SEKO Tiger VMF, VMD, VMS a VML udává varianty umístění vyskladňovacích šoupátek a pásů.

Modelová řada s označením SEKO Tiger se vyrábí v jedno, dvou i tří šnekovém provedení.
Modelová řada s označením SEKO Tiger se vyrábí v jedno, dvou i tří šnekovém provedení.

Samojízdné krmné vozy SEKO se vyrábí také v obou verzích míchání (s horizontálními i vertikálními šneky). U horizontálů mají menší vozy s objemem 11 až 17 m3 (bez frézy) označení SEKO Leopard. Větší modely s frézou i bez SEKO Samurai 7 Self-Tron jsou k dispozici s rozsahem objemu 17 až 30 m3.

Samojízdné krmné vozy SEKO opatřené vertikální technologií míchání se v závislosti na umístění motoru dělí do dvou modelových řad: SEKO Tuareg (20 – 28 m3) a SEKO Elephant (16 – 30 m3). Samojízdný krmný vůz SEKO Tuareg má motor vpředu vpravo vedle kabiny, zatímco SEKO Elephant vzadu za zásobníkem. Obě řady jsou k dispozici ve dvou šnekovém provedení a pouze s frézou. Samojízdný vůz se třemi šneky a objemem míchací vany 33 až 40 m3 má označení SEKO Mamut Self-Tron Premium. Motor má umístěn vpředu vedle kabiny a je vždy vybaven frézou.

Během měsíce února bude společnost BV – Technika uvádět do provozu první stroj SEKO, který vzešel z této nové spolupráce. Jedná se o stroj SEKO Tiger V2 200 T VMD, tedy dvou šnek s vertikální osou rotace, objemem 20 m3 na tandemové nápravě.

Společnost BV – Technika nyní hledá nové partnery – obchodní a servisní zástupce, jež by působili především v regionech jižních, západních a severních Čech či jižní Moravy.

Společnost BV – Technika nyní hledá nové partnery.
Společnost BV – Technika nyní hledá nové partnery.