Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Navýšení výroby adaptérů CLAAS ORBIS a ukončení výroby sběracích vozů CLAAS CARGOS

Zveřejněno: 13. 5. 2022

V příštích několika letech má CLAAS v plánu investovat přibližně 40 milionů eur do přestavby závodu v Bad Saulgau. Hlavním cílem je přizpůsobit výrobní kapacity současnému i budoucímu nárůstu poptávky.

CLAAS zaznamenává rostoucí zájem o adaptéry CLAAS ORBIS.

Výrobní závod v Bad Saulgau, který je pro skupinu CLAAS významný z hlediska zajištění výroby techniky pro sklizeň pícnin a sklízecích řezaček CLAAS JAGUAR, se v posledních letech výrazně rozvíjel a navzdory pandemii Covid-19 permanentně zvyšoval svůj obrat. V rámci probíhajícího investičního programu společnosti se v současné době rozšiřuje a modernizuje jeho infrastruktura a stávající hala o rozloze 5000 m2 se přestavuje tak, aby vznikly další montážní prostory. Současně se v několika etapách upravuje a modernizuje celá energetická infrastruktura, aby vyhovovala budoucí výrobní kapacitě. Následovat budou investice do oblasti výrobní logistiky a optimalizace montáže. Celková suma investic bude činit přibližně 40 milionů eur.

Zaměření na růstové segmenty

Strukturu závodu v Bad Saulgau je nutné přizpůsobit rostoucímu zájmu o sklízecí adaptéry CLAAS ORBIS a úspěchu techniky pro sklizeň pícnin. „Příkladem je obrovská poptávka po naší nové modelové řadě adaptérů CLAAS ORBIS, zejména po novém modelu CLAAS ORBIS 900, která výrazně předčila naše očekávání. CLAAS bude v příštích letech rozšiřovat a modernizovat sortiment žacích strojů, shrnovačů, obracečů a lisů. Za tímto účelem se v současné době vyvíjí a testuje mnoho nových inovací,“ uvedl Uli Nickol, vedoucí divize sklizně pícnin a jednatel společností Claas Saulgau GmbH a Claas Material Handling GmbH.

Strukturu závodu v Bad Saulgau je nutné přizpůsobit rostoucímu zájmu o sklízecí adaptéry CLAAS ORBIS a úspěchu techniky pro sklizeň pícnin.
Strukturu závodu v Bad Saulgau je nutné přizpůsobit rostoucímu zájmu o sklízecí adaptéry CLAAS ORBIS a úspěchu techniky pro sklizeň pícnin.

Společnost CLAAS tak ještě upevní svou pozici světového lídra na trhu, pokud jde o sklízecí mlátičky, a jednoho z předních světových výrobců a dodavatelů žacích strojů, obracečů, shrnovačů a lisů. Teprve nedávno byly představeny nové modely čtyřrotorových shrnovačů CLAAS LINER s unikátní konstrukcí rámu, která se setkala s obrovským zájmem zemědělců a poskytovatelů služeb po celém světě. Další novinkou je žací stroj CLAAS DISCO 4400 CONTOUR, který je pro bezpečnou přepravu po silnici možné sklopit do přepravní polohy pod úhlem 120°. Přepravní výška činí méně než 4 metry.

CLAAS investuje do rozšíření výrobní kapacity závodu v Bad Saulgau.
CLAAS investuje do rozšíření výrobní kapacity závodu v Bad Saulgau.

„Investice do závodu v Bad Saulgau mají zajistit, aby bylo naše očekávání růstu podpořeno vysoce produktivní výrobou na nejvyšší úrovni kvality. Nové požadavky na dokumentaci polních prací a vysoce náročnou sklizeň energetických plodin navíc vedou k rostoucí poptávce po sklizňových strojích vybavených technologií NIRS pro detekci výnosu a obsahu,“ uvedl Uli Nickol.

Ukončení výroby sběracích vozů CLAAS CARGOS

Vývoj sortimentu této značky se dlouhodobě a důsledně přizpůsobuje světovým trendům a růstové strategii skupiny CLAAS. V této souvislosti je zřejmé, že sběrací vozy pro sklizeň pícnin postupně ztrácí na významu (ve srovnání se sklízecími řezačkami, jejichž celosvětové prodeje nadále klesají). Právě z toho důvodu se CLAAS rozhodl ukončit výrobu sběracích vozů a vozů pro přepravu řezanky s názvem CLAAS CARGOS. Stane se tak na konci sezóny 2022. Uvolněná výrobní kapacita bude určena pro výrobu adaptérů CLAAS ORBIS.

CLAAS se rozhodl ukončit výrobu sběracích vozů a vozů pro přepravu řezanky s názvem CLAAS CARGOS.
CLAAS se rozhodl ukončit výrobu sběracích vozů a vozů pro přepravu řezanky s názvem CLAAS CARGOS.

Servis a dodávka náhradních dílů pro vozy CLAAS CARGOS bude nadále zajištěna.