Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Další krok ke strojům na alternativní paliva, CNH začne vyrábět baterie

Zveřejněno: 23. 11. 2019

"FPT Industrial, značka CHN Industrial, a technologická společnost Microvast se sídlem v Texasu, podepsaly Memorandum of Understanding, zaměřené na průmyslovou a obchodní spolupráci, která umožní FPT Industrial projektovat a vyrábět baterie in-house ve svém závodě v italském Turíně, a nabízet je třetím stranám", uvádí tisková zpráva.

Jeden ze starších konceptů traktoru New Holland

Fiat Powertrain Tecnologies (FPT) se sídlem v italském Turíně je značkou skupiny CNH, která vlastní mimo jiné Case IH, New Holland, Steyr a Iveco.

„Vývoj v tomto odvětví je silný a je to další krok na cestě k vozidlům na alternativní paliva“, uvedl Hubertus Mühlhäuser, generální ředitel CNH Industrial na tiskové konferenci při příležitosti konání veletrhu Agritechnica 2019.

„Microvast, se sídlem v texaském Houstonu v USA, je lídrem na trhu v oblasti designu, vývoje a výroby ultrarychlých dobíjecích bateriových systémů s dlouhou životností a bezpečností pro elektrická vozidla. V těchto dnech oznámil změnu svého evropského sídla z Frankfurtu nad Mohanem do Ludwigsfelde v Braniborsku a od začátku roku 2021 zde také hodlá vyrábět baterie do užitkových a terénních vozidel,“ uvádí server Bus Portál.

Rakouská společnost Steyr na veletrhu Agritechnica představila koncept traktoru budoucnosti, který se má začít vyrábět do deseti let. Koncept byl osazen motorem FPT, který již spolupracoval s hybridními systémy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.