Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Den otevřených dveří UNIMARCO se těšil velkému zájmu. Prezentovaly se novinky v sortimentu

Zveřejněno: 15. 1. 2024

Od 6. do 8. prosince 2023 se uskutečnily Dny otevřených dveří společnosti UNIMARCO a.s. v Želechovicích nad Dřevnicí. Společnost nabízí svým českým a slovenským zákazníkům prodej a servis zemědělské, komunální a nápojové techniky.

Nejprodávanější technikou jsou postřikovače Hardi.

„Po zkušenostech z loňského roku, kdy byla vysoká návštěvnost, jsme se rozhodli den otevřených dveří prodloužit na tři dny. Cílem akce je ke konci roku přilákat veřejnost, poděkovat jí za spolupráci, zhodnotit letošní rok a nastínit co nás čeká v budoucím roce. Také jí chceme nabídnout techniku, kterou poptává,“ uvedl Robert Mladenov, předseda představenstva společnosti UNIMARCO na začátku konání akce.

Každého návštěvníka čekal na uvítanou vánoční dárek. Po celé tři dny bylo k dispozici občerstvení a losování o hodnotné ceny. Zájemci si také mohli odnést vlastní portrét z rukou karikaturisty. Během tří dnů společnost navštívilo více jak 250 zákazníků.

Robert Mladenov, předseda představenstva společnosti UNIMARCO.
Robert Mladenov, předseda představenstva společnosti UNIMARCO.

Hlavním tahákem byla venkovní i vnitřní expozice zemědělské, komunální a nápojové techniky. Skladové stroje všech značek, kterých je opravdu mnoho, je možné pořídit za akční ceny. „Novinkou v našem sortimentu je komunální technika značek Ferrari, Agrimaster a Peruzzo. Naší nejprodávanější technikou jsou postřikovače Hardi a stroje pro sklizeň pícnin značky Mascar. Máme také regionální zastoupení na stroje značek Farmet a Kubota. Druhou firemní odnoží je prodej a servis nápojové techniky pro vinařství a pivovary. V budoucnu chceme nabízet technologie nejen pro naplnění lahví, ale i depaletizace, paletizace a balení,“ uvedl Robert Mladenov s tím, že je v plánu nabízený sortiment techniky obohatit o další kvalitní značky.

Novinkou v sortimentu je komunální technika značek Ferrari, Agrimaster a Peruzzo.
Novinkou v sortimentu je komunální technika značek Ferrari, Agrimaster a Peruzzo.

Uvnitř servisní haly byl prezentován kloubový malotraktor Ferrari Cromo 35 RS, který najde uplatnění převážně u zahradníků, malých zemědělců, vinařů, sadařů a lesníků díky jeho kompaktním rozměrům. Před halou byl vystaven malotraktor Ferrari Mizar 70 Dualsteer o výkonu 63 koní. Provedení Dualsteer umožňuje otočení o 60° a tím nabízí vysokou ovladatelnost díky dvojitému zatáčení, jak v kloubu stroje, tak přední nápravy. Nechyběla ani ukázka jednoosých malotraktorů a nosičů nářadí Ferrari PowerSafe. Tyto stroje s patentovanou hydraulickou spojkou jsou vynikajícím řešením pro obdělávání půdy. Jsou kompaktní, obratné a výkonné. Nejen farmářům a zahradníkům, ale i pracovníkům komunálního sektoru nabízí italský výrobce Ferrari na výběr z pěti modelů s různou motorizací a celou řadou originálního příslušenství. Návštěvníci si také mohli prohlédnout příkopová ramena a mulčovače Agrimaster a mulčovač se sběrným košem Koala Peruzzo.

Příjezdovou cestu do moderního areálu společnosti lemovaly samojízdné postřikovače Hardi Alpha Evo.
Příjezdovou cestu do moderního areálu společnosti lemovaly samojízdné postřikovače Hardi Alpha Evo.

Příjezdovou cestu do moderního areálu společnosti lemovaly samojízdné postřikovače Hardi Alpha Evo vyvinuté pro maximální využití své kapacity a vysoký výkon. Zájemce si může vybrat z několika velikostí nádrží, typů a záběrů ramen, a tak si nakonfigurovat stroj podle vlastních požadavků. Na ploše před halou čekaly na nové majitele tažené postřikovače Hardi. Přítomen byl i top model ve své kategorii Hardi Aeon „Centura Line“. Hardi Aeon je ve srovnání s ostatními postřikovači delší, nižší a má větší světlou výšku. Příznivý poměr šířky k délce umožňuje používat ramena i s větším pracovním záběrem. Díky nízkému těžišti a progresivnímu hydraulickému odpružení zůstává postřikovač stabilní i při vyšších pracovních rychlostech. Náprava ComfortTrack, jejíž rozchod lze nastavit v rozmezí od 1,8 m do 2,25 m je řiditelná, a během otáčení tak následuje stopu traktoru, čímž snižuje riziko poškození porostu během aplikace a v neposlední řadě usnadňuje parkování (poloměru otáčení je 6,3 metru). Hardi Aeon je vyráběn ve dvou provedeních šasi, z nichž první nabídne nádrž o objemu 4200 – 5200 litrů a druhé nádrž o objemu 6200 – 7200 litrů. K vidění byl i rosič Hardi Zaturn 2000.

Lisy Mascar čekají na svého nového majitele.
Lisy Mascar čekají na svého nového majitele.

Skladem je také množství lisů Mascar. V nabídce se nachází lisy s pevnou komorou a řetězovým příčkovým dopravníkem (případně i s válci), lisy s variabilní lisovací komorou a kombinované lisy s ovíjecím mechanismem. Ovíječky balíků je možné samostatně dodat i v neseném a taženém provedení.

UNIMARCO je úzce spjato s rozmetadly dánského výrobce Bredal.
UNIMARCO je úzce spjato s rozmetadly dánského výrobce Bredal.

UNIMARCO je úzce spjato s rozmetadly dánského výrobce Bredal. Zejména tažené modely pro aplikaci hnojiva a vápence se těší velké oblibě. Rozmetadla se vyznačují pevnou, robustní stavebnicovou konstrukcí pro zajištění dlouhé životnosti i ve velmi náročných podmínkách a intenzívním použití. Se správným vybavením mohou být rozmetadla použita pro aplikaci různých materiálů: vápenec, hnojivo, písek, kompost, popel či prášková hnojiva. Umožňují také variabilní aplikaci s plynulým nastavením v pracovním záběru od 24 do 36 metrů.

Z techniky na zpracování půdy byly k vidění pluhy MORO ARATRI.
Z techniky na zpracování půdy byly k vidění pluhy MORO ARATRI.

Z techniky na zpracování půdy byly k vidění pluhy MORO ARATRI, které jsou dostupné v poloneseném provedení pro orbu on-land i orbu v brázdě s hydraulickým nebo mechanickým nastavením pracovního záběru či neseném provedení pro orbu v brázdě s hydraulickým nebo mechanickým nastavením pracovního záběru. Vyrábí se také v jednoradličném provedení a v nabídce nechybí ani dlátový pluh.

UNIMARCO prezentovalo i velké množství příslušenství pro nakladače a manipulátory od polské firmy FK Machinery.
UNIMARCO prezentovalo i velké množství příslušenství pro nakladače a manipulátory od polské firmy FK Machinery.

UNIMARCO prezentovalo i velké množství příslušenství pro nakladače a manipulátory od polské firmy FK Machinery, která nabízí skvělý poměr kvality a ceny. Vystaveny byly rozvíječe balíků s rozdružovačem, zastýlací a krmné lžíce, krmné lopaty, lopaty s drtičem, vidle, lžíce, drapáky, shrnovače klestu, zametače a mnoho dalšího. Jedním z nejzajímavějších produktů tohoto výrobce je mobilní míchač betonu s pohonem PTO.

O společnosti UNIMARCO

Historie rodinné společnosti sahá do roku 1991, kdy vznikla pod názvem Marco Export. V roce 2001 se transformovala na akciovou společnost a změnila své obchodní jméno na UNIMARCO. V roce 2007 bylo rozšířeno působení i na Slovensko. „Společnost si vede velmi dobře. Letošní rok byl dobrý, dosáhli jsme lepších hospodářských výsledků ve srovnání s loňským rokem. Daří se nám v oblasti prodeje nápojové techniky pro regionální pivovary,“ uvedl Robert Mladenov. Společnost sídlí v Želechovicích nad Dřevnicí blízko Zlína. Areál společnosti s plochou 1445 m2 poskytuje dostatečné zázemí pro všechny potřebné činnosti. Součástí servisní haly je také plně automatický sklad náhradní dílů.