Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Deutz prodává divizi Torqeedo strategickému investorovi Yamaha Motor

Zveřejněno: 3. 2. 2024

Společnost Deutz oznámila další milník v reorganizaci svého portfolia v rámci strategie "Dual+": Torqeedo, přední světový výrobce závěsných a vestavěných motorů, bude prodán společnosti Yamaha Motor.

Divize Torqeedo pomohla společnosti Deutz se na trhu uplatnit s elektrifikovanými řešeními.

Společnost Deutz AG koupila tohoto specialistu na člunové motory v roce 2017 s cílem urychlit strategii elektrifikace společnosti Deutz pro její hlavní zákaznické segmenty (zejména stavební stroje, zemědělské stroje a manipulaci s materiálem) a rozšířit vedoucí technologii a postavení společnosti Torqeedo na trhu v oblasti e-mobility na vodě. Portfolio elektrických pohonů Deutz bylo v posledních letech úspěšně rozšířeno.

Společnost Deutz AG již na výroční valné hromadě v dubnu loňského roku oznámila, že chce pro společnost Torqeedo najít lepšího vlastníka. Nový vlastník, společnost Yamaha, umožní společnosti Torqeedo přístup k rozsáhlé síti prodejců a celosvětové servisní síti. Zároveň může Yamaha společně s Torqeedo pokračovat v transformaci pohonů na vodě a realizovat synergie v oblasti výroby a dodavatelského řetězce.