Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 2.7. – svátek slaví Patricie

Deutz uvedl do provozu další montážní linku ve svém kolínském závodě

Zveřejněno: 29. 6. 2024

Modernizovaná výrobní technologie na lince č. 6 bude sloužit k výrobě velkých motorů o objemu 4 – 8 litrů řady Deutz V4 a 7,8 z roku 2013. Na lince bude také probíhat první sériová výroba vodíkového motoru Deutz TCG 7.8 H2.

Deutz uvedl do provozu další montážní linku ve svém kolínském závodě.

Nová linka č. 6 nám umožňuje mnohem větší flexibilitu, pokud jde o objemy a varianty motorů Deutz. To umožní lépe reagovat na měnící se požadavky trhu.

V rámci strategie „Dual+“ se společnost Deutz AG zaměřuje na čisté spalovací motory, ekologické technologie orientované na trh, jako jsou spalovací motory šetrné ke klimatu, a na globální rozšíření servisních služeb.

Pro sériovou výrobu vodíkového motoru Deutz TCG 7.8 H2 je třeba pouze upravit zkušební stolici. Motory se vyrábějí na stejné výrobní lince. Je to další výhoda spalovací technologie, bez níž nebude klimaticky neutrální budoucnost v průmyslových odvětvích možná.

Nová výrobní linka byla realizována na stávající ploše montážního závodu Porz a v současné době má největší flexibilitu z hlediska variant a objemů motorů, aby bylo možné reagovat na měnící se požadavky bez ztráty produktivity.