Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Grimme Rexor: Maximální odlehčení obsluhy a šetrnější zacházení s řepou

Zveřejněno: 9. 10. 2023

Nejmladší generace samojízdného vyorávače řepy Grimme Rexor byla vylepšena po stránce odlehčení obsluhy a šetrného zacházení s řepou. Aby bylo možné maximálně usnadnit práci obsluze během dlouhých sklizňových období, je jízdní pohon aktivně řízen prostřednictvím Speedtronic-Cruise. Na základě zvoleného jízdního režimu reguluje stroj zcela automaticky rychlost vyorávání v závislosti na vytížení relevantních konstrukčních skupin.

Nová koncepce ovládání přes CCI 1200, nový digitální video-systém SmartView a systémy jízdní asistence usnadňují každodenní pracovní nápor.

Obsluha samojízdného vyorávače řepy Grimme Rexor 6200 má přitom možnost sama navolit rychlost reakce tempomatu až po dosažení přednastavené vyorávací rychlosti. Navolením „agresivního“ nebo jemného rozjezdu tak má přímo vliv na opotřebení a kvalitu vyorávání. Ve spojení se sériově montovaným Speedtronic pro dopravní a čisticí jednotku to téměř odpovídá autonomnímu vyorávání v rámci řádku. Navíc jsou díky Speedtronic-Cruise konstrukční díly chráněny proti přetížení a časová pásma, která jsou pro vyorávání k dispozici, lze po stránce plošného výkonu lépe využít.

Pro sklizeň 2024 lze Grimme Rexor 6200 stejně jako Grimme Rexor 6300 volitelně vybavit vystýlkou zásobníku. Ta se skládá z desky z PE vpravo vzadu na zásobníku, proti vykládacímu pásu. Nová deska podstatně přispívá tomu, že jsou praskliny na špičkách řepy a poškození během překládání resp. během vyprazdňování omezeny na minimum. Na zadní stěně zásobníku je navíc umístěn pryžový závěs, takže se na zadní stěně zásobníku nehromadí vlhká, lepivá půda. Na jednu stranu se tak zlepšuje šetrnost vůči produktu a navíc se snižuje náročnost na čištění.

Vystýlka zásobníku pro větší šetrnost vůči produktu a menší náročnost na čištění.
Vystýlka zásobníku pro větší šetrnost vůči produktu a menší náročnost na čištění.