Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Horsch Taro 6 SL – lehká a velmi flexibilní výsevní lišta

Zveřejněno: 17. 10. 2023

Horsch Taro 6 SL je lehká a velmi flexibilní výsevní lišta do tříbodového závěsu. Je zajímavá zejména pro farmy s menší strukturou nebo pro ekologické pěstování, protože v kombinaci s Horsch Transformer 6 VF tvoří dokonalou symbiózu. Díky přednímu zásobníku Horsch Partner má tato kombinace optimální rozložení hmotnosti. Celá řada Horsch Taro představuje vysoké hektarové výkony, flexibilitu, manévrovatelnost a rozmanitost.

Nová výsevní lišta Horsch Taro 6 SL.

Různé systémy pneumatického vedení a pěchů v kombinaci s přesnou secí botkou TurboDisc nabízejí zajímavé varianty výbavy pro rozmanité požadavky. Varianty pěchů zajišťují rovnoměrné utužení během přejezdu. Horsch Taro 6 SL zaujme nízkou hmotností cca 3 000 kg (v závislosti na výbavě).

Distribuce osiva pomocí jedné nebo dvou věží pro spínání polovičního záběru nebo selektivní vedení jsou jen malou částí flexibility stroje. Díky selektivnímu vedení a dvojitému tříbodu si zákazník může snadno vybrat mezi roztečí řádku 12,5 – 25 cm nebo 15 – 30 cm.

Díky přímému zavěšení lišty za traktorem a kompaktní lehké konstrukci je navíc zabráněno bočnímu driftu při setí na svazích, což je zajímavé zejména při velkých roztečích řádků. Právě při mechanické regulaci plevele pomocí plečky jsou předpokladem dobrého výsledku přesně zaseté rostliny. Se secím strojem Horsch Taro 6 SL položíte dobrý základ pro následnou práci s plečkou díky dobrému uložení osiva. Zároveň máte možnost oddělit operace předseťové přípravy a setí.

Pro dodatečné urovnání pole nabízí společnost Horsch u nových strojů řady Horsch Taro SL možnost vybavení stroje smykovou lištou.
Pro dodatečné urovnání pole nabízí společnost Horsch u nových strojů řady Horsch Taro SL možnost vybavení stroje smykovou lištou.

Pro dodatečné urovnání pole nabízí společnost Horsch u nových strojů řady Horsch Taro SL možnost vybavení stroje smykovou lištou, jejíž agresivitu práce lze nastavit hydraulicky z kabiny traktoru. Díky této výbavě lze opětovně urovnat půdu a rozbít hroudy, aby bylo dosaženo ještě jemnějšího a rovnoměrnějšího výsevního lůžka. V budoucnu budou k dispozici dva různé rámy pro tuto řadu: již známý rám řady Short Line a o něco delší rám pro integraci smykové lišty.