Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Kolový nakladač Komatsu WA475-10 s novou kinematikou výložníku si poradí s velkým drapákem a velkoobjemovou lžící

Zveřejněno: 23. 3. 2023

Na základě zpětné vazby od zákazníků z minulých let nabízí nyní kolový nakladač Komatsu WA475-10 novou kinematiku výložníku "tool linkage". Byla vyvinuta v závodě Komatsu v německém Hannoveru, kde se tento kolový nakladač také vyrábí. Vývoj tohoto vylepšení byl zaměřen na potřebu zákazníků v průmyslových aplikacích, kteří požadují instalaci velkoobjemových lžic a velkých drapáků. Ať už jde o nakládání klád, přemísťování dřevní štěpky nebo pilin, nová specifikace nakladače je vhodná pro všestranné využití.

Kolový nakladač Komatsu WA475-10 s novou kinematikou výložníku si poradí s velkým drapákem.

Pokud pro vás bylo v minulosti složité vykládat klády z nákladních vozidel a pracovat s velkými přídavnými zařízeními, pak je tento nový výložník Komatsu s optimalizovanou kinematikou řešením. V porovnání s běžnou Z-kinematikou umožňuje bezpečné přesné nakládání s drapáky na klády. A pokud pracujete také s lehkými sypkými materiály, jako jsou dřevní štěpky a piliny, a vyžadujete proto velkoobjemové lžíce, pak to díky této nové kinematice již není problém. Kinematika "tool linkage" se naklání spolu s lžící. Plná kompatibilita s běžnými přídavnými zařízeními prostřednictvím hydraulické rychlospojky umožňuje nekompromisní použití v jakémkoli stávajícím provozu.

Kombinace "tool linkage" s již známým nezávislým ovládáním pohonu pojezdu a pracovního zařízení Komatsu WA475-10 ukazuje jeho pozoruhodnou sílu pro snadnou obsluhu v průmyslových aplikacích. Pokud je například požadováno přesné zvedání pracovního zařízení při zapnutém pojezdovém pohonu, stačí pouze posunout ovládací páku dále. Rychlost zvedání se nastavuje nezávisle na pedálu plynu. Tato výhoda se uplatní při práci s těžkými přídavnými zařízeními.

Kromě toho jsou pro novou specifikaci výložníku k dispozici další volitelné možnosti, které z modelu Komatsu WA475-10 dělají kompletní řešení na míru zákazníkovi. Patří mezi ně zadní nárazová ochrana, nárazuvzdorné přední blatníky a odolný přední ochranný kryt. Kamerový systém pro optimální viditelnost při práci s velkými přídavnými zařízeními dále zvyšuje provozní bezpečnost. V závislosti na použití si můžete vybrat ze tří různých hmotností zadní části.

Komatsu WA475-10 se specifikací pro dřevozpracující průmysl.
Komatsu WA475-10 se specifikací pro dřevozpracující průmysl.

Kromě toho jsou z výroby k dispozici přídavná zařízení Komatsu, jako jsou drapáky na klády, vysoké výsypné lžíce nebo lžíce na lehký materiál, přizpůsobené stroji. Nabídku doplňují další varianty výbavy v podobě různých systémů řízení s joystickem, prémiových sedadel řidiče a balíčků LED světel.

Pokud pracujete nebo jste zaměstnáni na pile, v papírně nebo ve výrobně palet, nebo v provozu na recyklaci dřevního odpadu, je model Komatsu WA475-10 se specifikací pro dřevozpracující průmysl tím pravým doplňkem, který vám usnadní každodenní práci, zvýší její produktivitu a bezpečnost.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Komatsu

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.