Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 1.7. – svátek slaví Jaroslava

Krmné vozy Siloking mají z výroby v nádrži biopalivo HVO

Zveřejněno: 28. 6. 2024

Od ledna letošního roku Siloking dodává všechny samojízdné stroje natankované HVO naftou již z výroby.

Samojízdný krmný vůz Siloking.

Využití HVO nafty ve strojích Siloking SelfLine vede k výraznému snížení emisí CO2 a dosahuje pozoruhodného snížení o 90 % ve srovnání s běžným používáním nafty.

HVO je tzv. pokročilé biopalivo, které se vyrábí z biologických odpadních materiálů, kejdy, použitých kuchyňských olejů a použitých tuků.

Parafínová paliva jsou ideální pro snížení emisí motorů ve srovnání s běžnou naftou, protože neobsahují prakticky žádnou síru ani aromatické sloučeniny a umožňují účinnější spalování (mají vysoké cetanové číslo). HVO je nový způsob výroby vysoce kvalitních obnovitelných bioplynových motorových paliv prostřednictvím specializovaných procesů syntézy, které zajišťují významné snížení skleníkových plynů bez kompromisů motorů, zařízení pro následnou úpravu výfukových plynů nebo emisí výfukových plynů. Splnění specifikací EN 15940 je povinné pro parafínové palivo, které se bude používat v naftových motorech, protože je to jako záruka požadovaných technických vlastností paliva. Parafínová motorová nafta je podobná standardní naftě, kromě toho může být smíchána se zimním palivem v různých procentech, čímž se zachovávají vysoce kvalitní vlastnosti motorové nafty.