Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Kuhn SPRING LONGER S 1670 RTR doplňuje řadu sekaček vhodných pro komunální použití

Zveřejněno: 3. 10. 2023

Všestrannost a bezpečnost jsou klíčovým rysem této řady příkopových ramen. S požadavkem na výkon pouze 70 koní je Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR navržen tak, aby vyhovoval požadavkům obcí.

Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR lze připojit na přední nebo zadní závěs traktoru.

Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR lze připojit na přední nebo zadní závěs traktoru. Změna konfigurace trvá jen několik minut. Kuhn SPRING-LONGER tak lze kombinovat s příkopovým ramenem vzadu a vytvořit tak velmi efektivní soupravu. Pokud traktor nemá čelní PTO, tak jej lze agregovat klasicky v zadním závěsu traktoru. Jedná se o velmi univerzální řešení.

Sekačka Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR je vybavena hydraulickým horizontálním posunem 580 mm pro sečení cest a silnic. Funkce vertikálního sklápění dělá stroj užší na silnici. Vertikální posun 600 mm je standardem pro sekání nad úrovní vozovky. Při „sekání na plocho“ je nerovný povrch automaticky vykompenzovaný k vytvoření čistého řezu.

Pro údržbu příkopů, krajnic a živých plotů může stroj Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR pracovat v úhlu od -55° do + 90°. Rameno se snadno přizpůsobí pracovním podmínkám kombinací rozsahu úhlu, horizontálním a vertikálním posunem.

Rotor sekačky Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR o průměru 425 mm je vybaven 42 letmo uloženými noži a pracuje o se záběrem 1,6 metru. S velkým počtem nástrojů jsou zbytky dokonale nadrceny.

Žací stroj Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR je ve standardu osazen hydraulickou non-stop nárazovou pojistkou, která se po uvolnění překážky automaticky vrátí do pracovní polohy. Výkyv směrem dozadu je v případě kolize až 720 mm. Pro větší odolnost je vnitřek pláště vyztužen opotřebitelnou vložkou.

Kuhn SPRING-LONGER S 1670 RTR je určen pro traktory s maximálním výkonem 120 koní. Rychlost otáčení je 540 nebo 1 000 ot/min. Změna se provádí jednoduše záměnou řemenic. Přenos výkonu je prováděn čtyřmi klínovými řemeny.