Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Kvalitní rozmetadlo pro menší farmy SIP ORION. Proč by nemělo chybět na té vaší?

Zveřejněno: 7. 10. 2022

Společnost SIP se v posledních letech rychle posunuje na vrchol evropského trhu zemědělské techniky pro sklizeň pícnin. Kromě pícninářského portfolia se specializuje i na vývoj a produkci rozmetadel hnoje. Rozmetadla SIP jsou vhodná pro většinu farem, od malých soukromých farmářů až po větší podniky. Vyznačují se rovnoměrným a přesným rozmetáním až do šířky 24 metrů. Nabízí hned dvě modelové řady – SIP ORION ROBUST a řadu SIP ORION ALP pro kopcovité a horské oblasti. Společnost AGRI CS také v letošním roce prostřednictví své prodejní a dealerské sítě rozjela DEMO program zaměřený na modelovou řadu SIP ORION ALP, která je k dostání se zajímavou cenou.

Rozmetadla SIP ORION ALP.

Speciální řada rozmetadel SIP ORION ALP

Hlavními přednostmi rozmetadel SIP ORION ALP jsou perfektní stabilita, ovladatelnost a snadná údržba. Stabilita stroje, nehledě na nosnost (3,5, 5 nebo 7 tun), je zaručena širokým rozchodem kol a vhodně zvoleným nižším těžištěm. Podvozek ve tvaru V, který poskytuje větší stabilitu a tuhost, se dobře hodí pro práci v těžkém terénu. Konstrukce je totiž podepřena třemi krajními body stroje – dvěma body vzadu na podvozku a třetím vpředu na oji – to zajišťuje maximální stabilitu i na šikmých plochách a kopcovitých terénech.

Rozmetací ústrojí a HD válce rozmetadla SIP ORION ALP

Robustní rozmetací ústrojí řady SIP ORION ALP se dvěma nebo čtyřma vertikálními rozmetacími válci umožňuje rovnoměrné a přesné rozmetání až do šířky 8 metrů. Základem rozmetacího ústrojí jsou rozmetací válce HD (Heavy Duty), které díky své speciální poloze zajišťují rychlý průchod materiálu a kvalitní rozmetání. Skládají se ze samojistného šroubu, rozmetacího válce, frézovacích nožů s otěruodolného materiálu HARDOX, stabilizátoru a podložky na spodní straně pro přesné rozmetání. Díky této koncepci je materiál rovnoměrně aplikován po celé pracovní šířce bez ohledu na druh rozmetaného materiálu.

Válec u rozmetadel SIP ORION ALP.
Válec u rozmetadel SIP ORION ALP.

Pro zajištění účinného rozmetání je nutné optimální napínání řetězů podlahového dopravníku rozmetadlo SIP ORION ALP. Systém automatického napínání řetězu (ACT) zajišťuje konstantní napnutí řetězu dopravníku bez ohledu na objem rozmetaného materiálu. Za účelem rychlejší reakce a snadnějšího přístupu při obsluze a nastavování je systém ACT umístěn na přední straně rámu rozmetadla.

Rozmetadlo SIP ORION ALP si vybere každý

Řada SIP ORION ALP nabízí tři modely. Nejmenší model SIP ORION 35 ALP s nosností 2 250 kg je určen pro soukromé farmáře a práci pouze kolem farmy. Je také ideální pro práci v kopcovitém a horském terénu a váží 9501160 kg. Má pevný závěs s nastavitelným tažným okem, jednoduchý mechanický pohon podlahového dopravníku (nastavitelná rychlost), ocelové bočnice 0,5 metru a rozmetací ústrojí se dvěma vertikálními HD válci se zadním mechanickým čelem. Zadní čelo je součástí standardní výbavy a je zvláště užitečné, když se rozhodnete rozmetací ústrojí demontovat a rozmetadlo použít jako přívěs. SIP ORION 35 ALP se sériově dodává s ocelovými bočnicemi.

Hlavními přednostmi rozmetadel SIP ORION ALP jsou perfektní stabilita, ovladatelnost a snadná údržba.
Hlavními přednostmi rozmetadel SIP ORION ALP jsou perfektní stabilita, ovladatelnost a snadná údržba.

SIP ORION 50 ALP je sofistikovanější rozmetadlo s plynulým hydraulickým pohonem podlahové dopravníku a rozmetacím ústrojím se čtyřmi vertikálními rozmetacími HD válci. Vyměnitelné opotřebitelné segmenty jsou vyrobeny z otěruodolné oceli HARDOX. Speciální náprava Rinner umožňuje vyšší zatížení. Bočnice jsou ocelové a jsou oboustranně odnímatelné a lze je ještě nastavit pomocí přídavných bočnic. Větší stability je dosaženo díky nízkému těžišti a širokému rozchodu s koly o velikosti 17”, nicméně jsou k dispozici různé rozměry kol v závislosti na potřebách uživatelů.

SIP ORION 50 ALP je sofistikovanější rozmetadlo s plynulým hydraulickým pohonem podlahové dopravníku a rozmetacím ústrojím se čtyřmi vertikálními rozmetacími válci HD.
SIP ORION 50 ALP je sofistikovanější rozmetadlo s plynulým hydraulickým pohonem podlahové dopravníku a rozmetacím ústrojím se čtyřmi vertikálními rozmetacími válci HD.

Největším zástupcem řady SIP ORION ALP je rozmetadlo SIP ORION 70 ALP s výškou bočnice 0,6 + 0,5 metru. Plynule nastavitelné dno podlahového dopravníku umožňuje plnou kontrolu nad rychlostí rozmetání hnoje. Širší a vyšší lišty podlahového dopravníku vykazují o 70 % delší životnost. Všechny funkce lze ovládat velice pohodlně přímo z kabiny traktoru. Jízda s plně naloženým rozmetadlem je také bezpečnější díky nájezdové brzdě. Speciálně navržené rozmetací ústrojí zajišťuje rovnoměrné a jemné rozmetání. Segmenty jsou jednotlivě vyměnitelné. Má propracovaný hydraulický systém, který umožňuje regulovat výšku čela při dávkování hnoje.

DEMO program s rozmetadly SIP ORION

AGRI CS má k dispozici rozmetadla SIP ORION k předvedení u zákazníků. Neváhejte kontaktovat svého autorizovaného prodejce a využít možnosti si sami rozmetadlo vyzkoušet. Rozmetadla SIP ORION jsou k dispozici i k okamžitému dodání za velice zajímavou cenu.