AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kverneland převzal výrobce meziřádkových kypřičů B.C. Technique Agro-Organique

Zveřejněno: 2. 2. 2023

B.C. Technique Agro-Organique je francouzskou společností, která vyrábí a prodává meziřádkové plečky pod značkou "Phenix". Plečka je schopna pracovat podle kamerového navádění.

B.C. Technique Agro-Organique je francouzskou společností, která vyrábí a prodává meziřádkové plečky pod značkou "Phenix".

Evropa prosazuje legislativu, jejímž cílem je snížit dopad na životní prostředí a podpořit udržitelný růst. Některé z těchto politik stanovují cíle, které prosazují snížení používání chemických pesticidů o 50 % do roku 2030 a které rovněž prosazují právní reformy zakazující používání některých herbicidů.

Kromě toho se v souvislosti s vyšším povědomím o zdraví spotřebitelů potravin rychle stávají běžnými metody pěstování zohledňující ekosystém i ekologické pěstování. Proto společnost Kubota (Kverneland) očekává, že poptávka po nářadí, které dokáže mechanicky likvidovat plevel bez použití chemických herbicidů, v budoucnu poroste.

B.C. Technique Agro-Organique je společnost, která vyrábí a prodává meziřádkové plečky pod značkou "Phenix". Plečka je schopna pracovat podle kamerového navádění.

Kubota Group, respektive Kverneland chce tímto krokem obohatit svůj výrobní program o meziřádkové plečky.