Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Liebherr LH 26 M Timber Litronic pro efektivní manipulaci se dřevem

Zveřejněno: 17. 3. 2023

Liebherr představuje nový speciální stroj Liebherr LH 26 M Timber Litronic pro efektivní manipulaci se dřevem. Díky své mimořádně kompaktní konstrukci a výjimečné manévrovatelnosti je Liebherr LH 26 M Timber předurčen pro práci na pilách a v dřevařských provozech s omezeným prostorem. Manipulační stroj zaujme extrémně nízkou spotřebou paliva a zároveň maximálním výkonem.

Liebherr LH 26 M Timber Litronic pro efektivní manipulaci se dřevem.

Pro efektivní manipulaci se dřevem nabízí Liebherr široké portfolio výkonných a efektivních speciálních strojů, které se ideálně hodí pro typické pracovní procesy, jako je nakládání a vykládání nákladních automobilů a přívěsů nebo třídění kmenů. Při těchto činnostech jsou žádané zejména dobré jízdní vlastnosti, vysoké užitečné zatížení a také rychlé pracovní cykly. S modelem Liebherr LH 26 M Timber Litronic představuje Liebherr nový manipulační stroj na dřevo, který rozšiřuje stávající portfolio modelů s provozní hmotností 23 500 až 26 000 kg.

Stroj Liebherr LH 26 M Timber Litronic kombinuje vysoký jízdní výkon, kompaktní rozměry a manévrovatelnost. Motor o výkonu 168 koní (125 kW) poskytuje systému vysoký točivý moment. V kombinaci s vysokým výkonem čerpadla jsou zaručeny rychlé a dynamické pracovní pohyby, a tím i maximální manipulační výkon.

Díky své kompaktní konstrukci je Liebherr LH 26 M Timber Litronic ideální pro použití zejména ve stísněných prostorech. Díky extrémně malému poloměru otáčení vpředu a vzadu lze stroj zcela otočit i v úzkých místech. Zejména díky minimálnímu obrysu pravé přední části lze pracovat velmi blízko uskladněného dřeva.

Pro vysokou manévrovatelnost je Liebherr LH 26 M Timber Litronic standardně vybaven řízením všech kol. Řízení všech kol zvyšuje jízdní stabilitu a zlepšuje tak směrovou stabilitu. Automatická reverzace řízení, která je rovněž součástí standardní výbavy, zaručuje správný směr řízení za všech okolností při jízdě vpřed i vzad.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Liebherr

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.