Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

New Holland T6.180 Methane Power je dostupný s převodovkou Dynamic Command

Zveřejněno: 2. 1. 2023

New Holland rozšiřuje nabídku traktorů s plynovým motorem o model T6.180 Methane Power s převodovkou Dynamic Command.

New Holland T6.180 Methane Power je dostupný s převodovkou Dynamic Command.

Traktor New Holland T6.180 Methane Power s rozvorem náprav 2,6 metru a celkovou hmotností 10,5 tuny kombinuje vysoký výkon osvědčeného šestiválcového motoru NEF na zemní plyn (NG) s převodovkou 24x24 Dynamic Command, čímž zvyšuje laťku efektivity a dosahuje až 9 % úspory paliva oproti modelu New Holland T6.180 Methane Power s převodovkou ElectroCommand (částečně řazená pod zatížením, nabízí 16 rychlostních stupňů – 4 skupiny po 4 rychlostech.)

Převodovka Dynamic Command byla navržena tak, aby nabízela ještě více převodových stupňů v nejčastěji používaných provozních rozsazích. Převodovku používají i klasické traktory řady New Holland T5 a T6, jako jsou New Holland T6.180 a New Holland T6.160.

Převodovka poskytuje řadu zajímavých a užitečných funkcí. Jde například o volbu rychlostních stupňů a rozsahů za pomocí stisknutí tlačítka na páce. Traktor New Holland dokáže před řazením sladit otáčky motoru tak, aby bylo řazení co nejhladší. Možností je i nastavení volby rychlostního stupně pro rozjezdy. Pro ekonomiku provozu je také významná aktivace automatiky řazení rychlostních stupňů a udržování stálé pracovní rychlosti. Užitečnou funkcí je zastavení bez sešlápnutí spojkového pedálu.

Řazení u převodovky Dynamic Command probíhá ve třech skupinách (A, B a C) po osmi rychlostech. Převodovka si při přechodu mezi skupinami dokáže automaticky zařadit nejvýhodnější převodový poměr. Překrývající se stupně automatika sama přeskakuje.