Objevte novou řadu traktorů DEUTZ-FAHR 5 Keyline
Dnes je 7.7. – svátek slaví Bohuslava

Nové sklízecí mlátičky John Deere T5 a T6 nabídnou širokou škálou výkonů motorů, komfort a systémy precizního zemědělství

Zveřejněno: 4. 6. 2024

John Deere oznámil uvedení zcela nových vytřásadlových sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6 s osmi novými modely. Tyto sklízecí mlátičky jsou vybavené řadou výkonných motorů, od robustního 6,8litrového motoru s maximálním výkonem 305 koní u modelu John Deere T5 400 až po výkonný 9litrový motor JD9X s výkonem 466 koní u vlajkového modelu John Deere T6 800.

Nová sklízecí mlátička John Deere T5.

Nové sklízecí mlátičky John Deere T5 a T6 nabízejí dokonalé prostředí pro obsluhu. Kabina z modelu John Deere X9 zajišťuje prvotřídní pohodlí a funkčnost. Tento luxusní pracovní prostor je vybavený systémem ActiveSeat™ II, LED osvětlením, novým displejem v rohovém sloupku a elektronickým dovíráním dveří s těsněním proti prachu. Joystick CommandPRO™ poskytuje obsluze intuitivní a personalizované ovládání všech hlavních funkcí sklízecí mlátičky.

Společnost John Deere dále zlepšila prostředí řidiče integrací svých nejmodernějších balíčků Precision Ag Technology, které zahrnují přijímač John Deere StarFire™ 7500, displej CommandCenter™ G5Plus, připojení JDLink™ pro provozní efektivitu a jednoduchou správu dat.

8 nových modelů sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6 se může pochlubit působivou škálou výkonů motorů.
8 nových modelů sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6 se může pochlubit působivou škálou výkonů motorů.

8 nových modelů sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6 se může pochlubit působivou škálou výkonů motorů, od 6,8litrového motoru o výkonu 305 koní (maximální výkon) u modelu John Deere T5 400 přes nový výkonný 9litrový motor JD9X s výkonem 348 koní u modelu John Deere T5 500 s pěti vytřásadly až po působivý výkon 466 koní u vlajkového modelu John Deere T6 800 se šesti vytřásadly.

Všechny modely nabízejí inteligentní řízení otáček motoru, které zlepšuje spotřebu paliva snížením otáček motoru během silniční přepravy a při stání na křižovatkách nebo semaforech. Všechny varianty motoru splňují přísné emisní normy stupně V.

Šikmý dopravník zkonstruovaný na stejnou šířku jako zbytek mlátičky John Deere T5 a T6 (1,67 metru u modelů se šesti vytřásadly) nelimituje tok materiálu v celé sklízecí mlátičce. Spolu s velkou mláticí a separační plochou sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6 tak zajišťuje vynikající výkon při sklizni.

Šikmý dopravník je zkonstruovaný na stejnou šířku jako zbytek mlátičky John Deere T5 a T6.
Šikmý dopravník je zkonstruovaný na stejnou šířku jako zbytek mlátičky John Deere T5 a T6.

Sklízecí mlátičky modelového roku 2025 nabízejí také nové možnosti systému vysýpání a nové zásobníky zrna o objemu až 13 500 litru u řady John Deere T6 (+23 %) a 11 500 litru u řady John Deere T5 (+15 %). Obsluha navíc může využít nastavitelnou koncovku, která umožňuje lepší kontrolu nad vysýpáním bez ohledu na to, jaký máte odvoz. Rychlost vysýpání při maximálním výkonu dosahuje až 150 l/s, což umožňuje vysypat až 13,5 tuny zrna za pouhých 90 sekund.

Kromě toho jsou k dispozici možnosti kompenzace bočního svahu, a to základní kompenzace až do 7 % sklonu a volitelný svahový balíček (kompenzace až do 14 % sklonu) nebo také technologie HillMasterTM s kompenzací až do 22 % sklonu.

John Deere se zavázal zajistit zákazníkům maximální provozuschopnost s dodávkou 98 % náhradních dílů do 24 hodin.
John Deere se zavázal zajistit zákazníkům maximální provozuschopnost s dodávkou 98 % náhradních dílů do 24 hodin.

Co se týče precizního zemědělství, jsou zcela nové sklízecí mlátičky John Deere T5 a T6 vybaveny pokročilou technologií John Deere Precision Ag Technology, včetně integrovaného přijímače John Deere StarFireTM 7500 a displeje G5Plus CommandCenterTM. G5Plus CommandCenterTM poskytuje obsluze velký displej s úhlopříčkou 12,8 palců, vysokým rozlišením a intuitivním rozhraním, které nabízí maximální kontrolu a přehled během sklizně. Sklízecí mlátičku lze navíc vybavit rozšiřujícím monitorem G5Plus. To umožňuje obsluze ovládat více funkcí současně, například zobrazovat funkce ovládání stroje na primárním displeji a aplikace precizního zemědělství, jako je AutoPathTM, synchronizace strojů John Deere nebo Grain Sensing, na rozšiřujícím monitoru. Synchronizace strojů John Deere umožňuje řidiči sklízecí mlátičky ovládat rychlost, směr a polohu traktoru, což usnadňuje přesné vysýpání beze ztrát, a dokonce i plnění odvozu za jízdy. Technologie Grain Sensing umožňuje měřit vlhkost i obsah bílkovin a škrobu v reálném čase, například u pšenice a ječmene, což usnadňuje separaci zrna s vyšší hodnotou a vyšším obsahem bílkovin už během sklizně.

Přehled modelů sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6.
Přehled modelů sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6.

Na pohodlí a jednoduchost ovládání pro obsluhu se bral při konstruování sklízecích mlátiček John Deere T5 a T6 maximální ohled. Prostorná kabina Premium o objemu 3,68 m3, která je známá z vlajkové sklízecí mlátičky John Deere X9, je vybavená elektronickým dovíráním dveří s těsněním a přetlakovaným interiérem, který zabraňuje vnikání prachu a nečistot do kabiny. Volitelné sedadlo ActiveSeatTM II nabízí plně nastavitelné elektronické ovládání, celoplošné chlazení a technologii elektronického odpružení pro maximální pohodlí řidiče. Pro další obrazovky a mobilní zařízení je v kabině k dispozici také 10 pohodlně umístěných 12V nabíjecích USB konektorů. Informační systém nabízí vynikající komunikační a zvukové schopnosti a plně podporuje Apple CarPlay a Android Auto. Joystick CommandPROTM je uživatelsky přívětivá, ergonomická a přizpůsobitelná ovládací páka sklízecí mlátičky, která usnadňuje programování a ukládání různých nastavení pro různé aplikace na dotykové obrazovce, jako je rychlost shazovacích pásů, výška přiháněče, sklápění výsypníku nebo naklápění šikmého dopravníku.

Společnost John Deere se zavázala zajistit zákazníkům maximální provozuschopnost s dodávkou 98 % náhradních dílů do 24 hodin. Když není včasná oprava možná, poskytne příslušný prodejce John Deere záložní sklízecí mlátičku podobné velikosti, aby se zabránilo přerušení sklizňových prací zákazníka.