Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nové technologie pro péči o plodiny – Horsch AutoSelect Pro a bodový postřik

Zveřejněno: 24. 2. 2023

Společnost Horsch, která je lídrem na trhu nejmodernějších a přesných technologií pro péči o plodiny, neustále vyvíjí své technologie. A to nejen s ohledem na nové modely. Aby mohla zákazníkům nabídnout komplexní portfolio, pracuje na různých detailních řešeních, která lze částečně dodatečně instalovat na již existující stroje.

Aby byla ochrana rostlin v budoucnu ještě účinnější a perspektivnější, zabývá se Horsch technologiemi a inovacemi, které v současné době nejsou příliš rozšířené.

Například systém Horsch AutoSelect Pro je aktualizací osvědčeného systému automatického řízení trysek AutoSelect. Tento systém automaticky přepíná trysky v souladu s provozní rychlostí a aplikační dávkou. Automaticky přizpůsobuje pracovní výšku ramen. Již v roce 2017 získala společnost Horsch za tento systém ocenění SIMA Award.

Aktualizace systému Horsch AutoSelect Pro vylepšuje systém o systém vyrovnávání křivek, tzn. že i při zatáčení lze množství postřiku regulovat odpovídajícím způsobem. Množství se zvyšuje na vnější straně oblouku a snižuje na vnitřní straně.

Horsch se také intenzivně věnuje tématu bodového postřiku. Aby byla ochrana rostlin v budoucnu ještě účinnější a perspektivnější, zabývá se Horsch technologiemi a inovacemi, které v současné době nejsou příliš rozšířené. Velmi rozšířený je však systém pulzních trysek PrecisionSpray, který je základem pro bodový postřik.

Bodový postřik znamená, že se místo celého pole posuzuje a ošetřuje jednotlivá rostlina. Tak lze prostředky na ochranu rostlin používat ještě více na míru. V současné době Horsch zkoumá různé metody, např. metodu Green on Brown (GOB) a Green on Green (GOG), a provádí polní testy s různými výrobci kamer.

Cílem společnosti Horsch je přizpůsobit novou technologii různým podmínkám prostředí a požadavkům zemědělců. Ty se na jednotlivých kontinentech liší. GOB hraje hlavní roli v suchých oblastech, např. v Austrálii, při odstraňování jednotlivých plevelů ze strnišť. GOB je však velmi zajímavý i v naší části světa, mimo jiné pro aplikaci herbicidů nebo fungicidů.