Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Nový komunální traktor Steyr Absolut CVT 6280 s příslušenstvím pro likvidaci plevele pomocí elektřiny

Zveřejněno: 11. 8. 2023

Nabídka traktorů Steyr pro komunální sféru byla posílena uvedením nového vlajkového modelu Steyr Absolut CVT 6280 o výkonu 280 koní s inovativním systémem AGXTEND XPower XPA, založeným na systému Zasso, který umožňuje elektrickou likvidaci plevele v nepřístupných oblastech.

Traktor Steyr Absolut CVT 6280 s hydraulickou rukou Group Verschueren a příslušenstvím AGXTEND XPower XPA.

Nový model Steyr 6280 Absolut CVT, který dosahuje výkonu 280 koní a maximálního výkonu 302 koní pro úkoly spojené s vývodovým hřídelem a dopravou, byl představen v reakci na poptávku po vyšším výkonu. Model Steyr 6280 Absolut CVT je více než pouhým rozšířením stávající řady Steyr Absolut CVT. Vybaven je novou prémiovou kabinou, která je o osm procent větší než u jeho předchůdce a jejíž vnitřní hlučnost je pouhých 66 dB (A). Integrace telematiky S-Fleet znamená, že prostřednictvím online portálu MySteyr jsou provozní data traktoru zaznamenávána v reálném čase a jsou okamžitě přístupná prostřednictvím počítače nebo mobilního zařízení pro okamžité nebo budoucí použití. Se svolením majitele mohou prodejci také poskytovat asistenci řidičům pomocí služby S-Fleet Remote View a mohou dokonce na dálku instalovat aktualizace softwaru.

Traktor Steyr 6280 Absolut CVT je také vybaven novou patentovanou technologií S-Comfort, která optimálně synchronizuje odpružení přední nápravy a kabiny a zadního závěsu, čímž automaticky minimalizuje přenos rázů. Mezi další funkce patří patentovaný brzdicí systém S-Brake, brzdění motorem a volitelné centrální huštění pneumatik z výroby.

Obousměrná komunikace mezi traktorem Steyr 6280 Absolut CVT a připojeným nářadím je možná prostřednictvím systému Tractor Implement Management (TIM), který je založen na komunikačním systému ISOBUS napříč výrobky a výrobci. Pomocí systému TIM lze automaticky ovládat kompatibilní nářadí a některé funkce traktoru, jako je rychlost a řízení, a optimalizovat tak produktivitu a efektivitu.

Nový komunální traktor Steyr Absolut CVT 6280.
Nový komunální traktor Steyr Absolut CVT 6280.

Nový traktor Steyr 6280 Absolut CVT je stejně jako ostatní komunální traktory Steyr, například řady Steyr Kompakt, Steyr Multi, Steyr Expert CVT, Steyr Profi nebo Steyr Impuls CVT, k dispozici s komunálním rámem se systémovým adaptérem Euro III, který je určen pro celoroční provoz, aby se eliminovala nutnost sezónní výměny přídavných systémů. Modulární konstrukce s integrovaným závěsem pro připojení nářadí je doplněna pevnou konstrukcí s ochranou proti torzním silám. Existuje také možnost objednat traktor z výroby s čelním nakladačem.

Systém AGXTEND XPower XPA kombinuje osvědčené schopnosti jednotky XPower XPU s univerzálností hydraulické ruky, což umožňuje rozšířit výhody tohoto řešení na likvidaci plevele na těžko přístupných místech, jako jsou náspy nebo podél/pod svodidly. Díky pracovní šířce 1,2 metru, pracovní rychlosti 1 – 5 km/h a výkonu 8 000 V, který okamžitě zneškodňuje plevel, včetně invazivních rostlin a plevelů odolných vůči chemikáliím, poskytuje systém rychlou a účinnou likvidaci.

Hydraulická ruka (vyvinutá, vyrobená a instalovaná společností Group Verschueren), kterou lze dodat se systémem XPA, je kompatibilní s traktory od výkonu 200 koní, které mají rozměry a hmotnost umožňující zvládnout velký pracovní záběr s dosahem až 7,2 metru od středu traktoru ke středu jednotky XPA. Plná integrace hydraulické ruky do rámu traktoru zajišťuje maximální stabilitu, přičemž ovládání je pohodlné a přesné prostřednictvím elektrického proporcionálního ovládání. Bezpečný a efektivní provoz pomáhá zajistit 360° ovládací hlava s funkcí automatického vyrovnávání a speciálními bezpečnostními prvky XPower.