Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Nový vlajkový model Steyr 6340 Terrus CVT. Největší traktor Steyr, který kdy byl vyroben

Zveřejněno: 1. 3. 2024

V reakci na poptávku zemědělců po traktoru s vyšším výkonem firma Steyr představila nový vlajkový model. Nový model Steyr 6340 Terrus CVT stojí v čele inovované modelové řady traktorů Steyr Terrus CVT a je nyní nejen největším traktorem tohoto výrobce, ale také největším traktorem značky Steyr, který byl kdy vyroben.

Nový vlajkový model Steyr 6340 Terrus CVT.

Nový Steyr 6340 Terrus CVT, vyráběný stejně jako ostatní modely Steyr Terrus CVT v závodě v rakouském St. Valentin, používá nový systém číslování zavedený v ostatních řadách Steyr, kdy poslední 3 čísla popisují vždy dostupný maximální výkon traktoru bez navýšení, nikoliv jeho jmenovitý výkon jako dříve.

Nová řada Steyr Terrus CVT zahrnuje modely Steyr 6290 Terrus CVT, Steyr 6315 Terrus CVT a Steyr 6340 Terrus CVT. Všechny jsou poháněny motorem FPT NEF 6,7 litru, který v novém modelu Steyr 6340 Terrus CVT poskytuje o 9 % vyšší výkon ve srovnání s modelem Steyr 6300 Terrus CVT, který dříve vedl tuto řadu.

U modelu Steyr 6340 Terrus CVT je výkon 340 koní dostupný bez navýšení za všech okolností. Maximální točivý moment činí 1 398 Nm při 1 400 ot/min. Navzdory vyššímu výkonu váží 11 530 kg bez nákladu, celková přípustná hmotnost činí 16 800 kg. Maximální nosnost zadního závěsu je 11 058 kg.

Pohled do kabiny traktoru Steyr 6340 Terrus CVT.
Pohled do kabiny traktoru Steyr 6340 Terrus CVT.

Všechny modely Steyr Terrus CVT jsou k dispozici s pakety Evolution nebo Excellence. Oba nabízejí komplexní specifikaci včetně dotykového terminálu Infomat 1200, přičemž paket Excellence přidává další prvky výbavy od Power Beyond až po prémiové reproduktory. Standardní konfiguraci ISOBUS třídy 3 lze rozšířit na systém Tractor Implement Management (TIM), nejnovější komunikační protokol mezi traktorem a nářadím, který umožňuje přenášet data do nářadí a z něj a zvýšit tak produktivitu.

Vylepšená převodovka Steyr CVT v novém traktoru se vyznačuje modernizací řady klíčových prvků, včetně hydrostatické jednotky, řídicího softwaru, součástí hnacího ústrojí, zadního diferenciálu a zadního vývodového hřídele. Tato vylepšení byla provedena s cílem zlepšit výkonnost, produktivitu a efektivitu komponent, aniž by byla ohrožena jejich životnost a spolehlivost. Doplňuje je brzdový systém Steyr S-Brake. Kdykoli řidič požádá o snížení rychlosti, ať už prostřednictvím multifunkčního ovladače, nebo uvolněním pedálu, tento systém odhadne potřebnou zpomalovací sílu porovnáním cílové rychlosti vozidla se skutečnou rychlostí a na základě měření vstupního točivého momentu převodovky a údajů řídicí jednotky motoru upraví použitou brzdnou sílu.

Traktor Steyr 6340 Terrus CVT je vybaven nejmodernějšími technologiemi.
Traktor Steyr 6340 Terrus CVT je vybaven nejmodernějšími technologiemi.

Standardní součástí traktoru Steyr Terrus CVT je systém S-TECH Protect, který sdružuje prémiové dílenské, terénní a dálkové služby Steyr pro zajištění maximální provozuschopnosti. Jedná se o komplexní balíček, který rozšiřuje tříletou prodlouženou záruku o lepší konektivitu, bezpečnost a kontrolu nákladů a je navržen tak, aby eliminoval obavy zákazníků z neočekávaných nákladů na opravy nebo odstávek. Kromě tříleté oficiální prodloužené záruky výrobce S-TECH Protect minimalizuje náklady na vlastnictví a komplexně chrání investice zákazníka.

Standardní součástí traktorů Steyr Terrus CVT je služba S-TECH Connect, která poskytuje služby v reálném čase, nástroje pro dálkovou diagnostiku, nepřetržitý servis Premium Service, profesionální roční prohlídku a bezplatné školení majitele/operátora, které zákazníkům pomáhá získat ze svého traktoru to nejlepší. Dodávají se také s tříletou kontrolou výkonnosti (v závislosti na trhu), která zaručuje způsobilost pro nadcházející sezónu, maximální efektivitu a provozuschopnost. Technici vyškolení společností Steyr provádějí tyto kontroly u prodejců podle pokynů výrobce, které se týkají všech kritických oblastí traktoru.

Traktory Steyr Terrus CVT jsou dodávány s pětiletým předplatným telematiky S-FLEET PLUS.
Traktory Steyr Terrus CVT jsou dodávány s pětiletým předplatným telematiky S-FLEET PLUS.

Pět let telematiky S-FLEET PLUS

Traktory Steyr Terrus CVT jsou dodávány s pětiletým předplatným telematiky S-FLEET PLUS, které uživatelům umožňuje prohlížet, upravovat, spravovat, analyzovat a využívat data přesného zemědělství získaná během pracovních operací. Majitelé mohou spravovat vozový park, sledovat polohu každého traktoru, koordinovat logistiku, optimalizovat údržbu, čímž se maximalizuje produktivita. Telematické funkce systému rovněž poskytují proaktivní podporu při poruchách, vzdálenou pomoc zákazníkům, upomínky na údržbu a zprávy o historii strojů.

 Oba nabízejí komplexní specifikaci včetně dotykového terminálu Infomat 1200, přičemž paket Excellence přidává další prvky výbavy od Power Beyond až po prémiové reproduktory.
Oba nabízejí komplexní specifikaci včetně dotykového terminálu Infomat 1200, přičemž paket Excellence přidává další prvky výbavy od Power Beyond až po prémiové reproduktory.