Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Precision Planting nabízí příslušenství pro precizní zemědělství a polní laboratoř

Zveřejněno: 14. 3. 2024

Americká společnost Precision Planting se na veletrhu Agritechnica představila jako úspěšný výrobce řešení v oblasti precizního zemědělství. Svými inovativními nápady pomáhá společnost zvyšovat efektivitu a produktivitu v zemědělství a zároveň podporuje udržitelné postupy.

Precision Planting nabízí příslušenství pro precizní zemědělství.

Pomocí nejnovějších technologií, analýzy dat a strojového učení umožňuje společnost Precision Planning zemědělcům po celém světě přesnější setí a lepší využití zdrojů. Portfolio zahrnuje širokou škálu produktů a řešení, včetně nástrojů pro přesné udržení hloubky setí, optimální přítlak a dokonalé uzavření brázdy. Společnost Precision Planting nabízí příslušenství nejen pro secí stroje, ale také řešení pro SideDressBar, sklízecí mlátičky a postřikovače.

Jedním z příkladů je automatický systém přítlaku DeltaForce, který měří a reguluje přítlak několikrát za sekundu, aby zajistil optimální hloubku uložení osiva a vývoj kořenů.

Spolehlivá data o půdě jsou zásadní. Existuje mnoho různých půdních skenerů, které však často poskytují rozdílné výsledky. Proto je stále nutná chemická analýza půdy, ať už jen pro kalibraci metod skenerů, dronů nebo satelitních dat. Díky Radicle Agronomics je nyní k dispozici systém, který spojuje plánování, odběr vzorků, analýzu a celou logistiku odběru půdních vzorků. Není třeba vytvářet štítky a označovat pytle s půdou. To vše se provádí automaticky na poli, zatímco GeoPress plní odebranou půdou zkumavky GeoTubes. Pomocí technologie RFID je každá nádoba se vzorkem, tzv. zkumavka, opatřena souřadnicemi a údaji potřebnými pro další zpracování v laboratoři.

Polní laboratoř.
Polní laboratoř.

Na ploše 3 x 3 metry pak půdní laboratoř Radicle Lab, která je součástí systému, provede během několika minut zcela automaticky všechny potřebné práce, jako je kalibrace, příprava, analýza a reportování. Pouze zkumavky je třeba ručně umístit na polici. Software bezproblémově integruje odběr vzorků, tvorbu grafů a analýzu do jediné platformy.