TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pro větší flexibilitu výsevu: Secí stroj Lemken Solitair s děleným zásobníkem

Zveřejněno: 15. 9. 2021

Necelý rok po úspěšném uvedení pneumatického secího stroje Solitair 9+ na trh představuje společnost Lemken jeho novou verzi "Duo" s děleným zásobníkem na osivo.

Kapacitu zásobníku lze podle potřeby rozdělit v poměru 50/50 nebo 60/40.

Lemken Solitair s děleným zásobníkem nabízí široké možnosti současného ukládání osiva, hnojiva, a dokonce i meziplodin do půdy. Zásobník osiva stroje Solitair 9+ Duo pojme 1 850 litrů. Jeho kapacitu lze podle potřeby rozdělit v poměru 50/50 nebo 60/40. Díky tomu jsou možné dvě varianty použití.

V první variantě je osivo i hnojivo vedeno do dvoudiskové secí botky a ukládáno do půdy. Druhá varianta zajišťuje větší flexibilitu dávkování. Osivo a hnojivo proudí odděleně do dvoudiskové secí botky. Osivo i hnojivo lze ukládat různými způsoby, kromě toho lze hloubku uložení v každém druhém řádku nastavit samostatně. Možné je uložit dva druhy různých osiv do různých hloubek nebo aplikovat hnojivo do meziřádků.

Solitair 9+ Duo je k dispozici v pracovních záběrech tři a čtyři metry. Stroj lze objednat již nyní, plná dostupnost je plánována na leden 2022.