50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

První komerčně dostupný traktor na biometan již letos. New Holland také zkouší elektrifikaci strojů do vinic a sadů

Zveřejněno: 11. 3. 2021

New Holland pokračuje ve své strategii Clean Energy Leader, upevňuje své vedoucí postavení v oblasti alternativních paliv a rozšiřuje svou působnost o inovativní řešení v sektoru speciálních strojů.

Takto bude vypadat první komerčně dostupný traktor na biometan. Zdroj foto - tisková zpráva New Holland

New Holland je již 14 let průkopníkem inovativních řešení pro udržitelné zemědělství. Vyvinul model Energy Independent Farm, který ukazuje, jak díky uzavřené smyčce mezi zemědělskou výrobou a výrobou energie může být zemědělství neutrální z hlediska CO2 nebo dokonce uhlíkově negativní.

Traktor poháněný metanem obohatí sortiment New Holland v roce 2021. První traktor T6 Methane Power, základní kámen konceptu New Holland Energy Independent Farm, byl představena na veletrhu Agritechnica v roce 2019. Komerčně dostupný bude v roce 2021.

Polní zkoušku traktoru jsou v závěrečných fázích a do první poloviny roku budou první vyrobené stroje dodány vybraným zákazníkům v Německu, Francii, Itálii, Velké Británii a Beneluxu – to jsou trhy, kde mají traktory modelové řady T6 prodejní úspěchy a také trhy, kde už je pokročilá výroba bioplynu. Traktor obohatí výrobní sortiment New Holland do konce roku a bude k dispozici všem zemědělcům v Evropě a na dalších trzích po celém světě.

New Holland také oznámil, že zahájil spolupráci s italským vinařstvím FontanaFredda. Toto vinařství pěstuje vinnou révu v regionu Langhe, které má v současné době 120 hektarů certifikovaných ekologických vinic a propaguje pěstování vinné révy bez dopadu na životní prostředí. New Holland a výrobce motorů FPT Industrial ve vinici testují nový traktor na biometan odvozený od standardního modelu New Holland TK. Je poháněn novým motorem FPT Industrial F28.

V rámci dalšího partnerství New Holland s italským výrobcem nářadí Nobili vyvinul inovativní koncept elektrifikace nářadí pro vinice a ovocné sady. V rámci on-line tiskové konference byl představen New Holland T4.110V s technologií e-Source. Generátor poháněný vývodovou hřídelí traktoru je jediným zdrojem energie pohánějícím nový postřikovač a mulčovač. Tato inovace získala cenu Technical Innovation 2020/21 Award na veletrhu EIMA International.

Co všechno se představilo na tiskové konferenci.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: New Holland

1) z podkladů New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.