AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Samojízdný krmný vůz Kuhn SPW Intense dostal nový motor a možnost vzdáleného připojení

Zveřejněno: 2. 10. 2020

Řada samojízdných krmných vozů Kuhn SPW Intense je dostupná se zásobníkem o objemu 14, 16, 18, 19, 22, 25 a 27 m3. Od roku 2021 budou nabízeny ve verzi s motorem PH5, aby splňovaly platné emisní normy. S novým motorem došlo také ke změnám umožňujícím chovateli mít stále efektivnější stroj.

Samojízdný krmný vůz Kuhn SPW Intense

Modely SPW Intense mohou krmivo naložit, zvážit, zamíchat a distribuovat. Funkce nakládání je prováděna frézou o šířce 2 000 mm, což zaručuje chovateli rychlé plnění zásobníku krmného vozu. Míchání je zajištěno dvěma vertikálními šneky pro zajištění dokonalé homogenity směsi. Šneky jsou volitelně k dispozici v robustnějším provedení K-NOX zvyšující životnost. Distribuce krmiva dobytku se provádí pomocí předního příčného pásu, vyprazdňování probíhá po pravé nebo levé straně stroje. Do stísněných podmínek je možností vyprazdňování v zadní části stroje. V těchto podmínkách se ocení také možnost řízení všech kol.

Nový motor Volvo PH5 o výkonu 218 koní poskytuje stroji výkon potřebný pro nakládání krmiva. Krmný vůz je schopen vyvinout rychlost 25 km/h nebo volitelně 40 km/h. Motor plní emisní normu Stage V.

Komfortní kabina a vzdálený dohled

Krmné vozy Kuhn SPW Intense jsou standardně vybaveny kabinou VISOSPACE, která zůstává nejprostornější kabinou na trhu u tohoto typu stroje. Levé boční dveře a čelní sklo jsou 100% prosklené, což zajišťuje komfort a přehled. Nový motor Volvo s technologií SCR je umístěný v zadním převisu stroje. Toto umístění motoru zajišťuje lepší rozložení váhy na zadní nápravu. V kabině se nachází barevná dotyková obrazovka CCI800, která spojuje všechny informace týkající se provozu stroje s intuitivním rozhraním. Obrazovka je spojena s multifunkční pákou pro hladkou a pohodlnou jízdu. K dispozici je nové vážicí zařízení s funkcí dálkového přenosu dat (bez použití SD karty nebo USB flashdisku). S webovým rozhraním (ale také na smartphonu) může uživatel kdykoli vzdáleně třeba měnit dávky krmení.

V průběhu roku 2021 bude řada SPW Intense k dispozici s funkcemi souvisejícími se systémem Kuhn Connect. Na portálu MyKUHN bude chovatel schopen analyzovat výkon krmného vozu a optimalizovat jeho produktivitu. Díky systému Kuhn Connect bude mít také přehled o nadcházející pravidelné údržbě.

Kromě samojízdného krmného vozu SPW Intense PH5 byl nedávno představen i automatický krmný robot AURA a lis Kuhn VBP s variabilní komorou a ovíjecím mechanismem.

Samojízdný krmný vůz byl oficiálně představen na Kuhn Virtual – SPACE 2020. Podívejte se, jaké další stroje byly představeny.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Kuhn

1) z podkladů Kuhn


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.