Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 19.9. – svátek slaví Zita

Sedm statečných v Českých Budějovicích, a navíc výhodné ceny při nákupu techniky ROZMITAL

Zveřejněno: 13. 8. 2024

Od 22. do 27. srpna 2024 se na Výstavišti České Budějovice koná tradiční agrosalon Země Živitelka. Padesátého ročníku významné zemědělské akce se zúčastní i ROZMITAL. Na svém stánku na ploše 212 odborné i laické veřejnosti představí sedmičku strojů reprezentující všechny produktové kategorie vyráběné v Rožmitále pod Třemšínem. Návštěvu červeného stánku by neměl vynechat ten, kdo zvažuje nákup nové techniky, bude zde mít možnost zakoupit stroje za výhodné ceny, a to se slevou až 150 000 Kč.

Sedm statečných v Českých Budějovicích, a navíc výhodné ceny při nákupu techniky ROZMITAL.

„Zemědělci, kteří plánují nákup pícninářské techniky, by jistě měli náš stánek navštívit, připravili jsem si pro ně atraktivní cenové zvýhodnění na stroje ROZMITAL. Např. řetězový list ROZMITAL LB-R150 s 2 metry širokým zvedacím ústrojím a kardanem se spojkou bude nabízen se slevou 150 000 Kč,“ říká Pavel Jahoda, obchodní ředitel Strojíren Rožmitál s.r.o.

Za výhodné ceny bude nabízeno, ale celé portfolio strojů. O jaké konkrétní ceny a slevy se jedná, se dozví zájemci, pokud navštíví stánek ROZMITALU během výstavy Země Živitelka 2024.

Z vystavených strojů bude k vidění čelní disková sekačka ROZMITAL SC-301R s válcovým kondicionérem. Pracovní záběr stroje je 3,01 metru a žací lištu tvoří 7 disků osazených dvěma noži. Lišta je oboustranně upevněna a s rámem stroje tvoří tuhý celek. O nadlehčování se starají vinuté pružiny. Stroj je vybaven válcovým kondicionérem s možností vyřazení jeho funkce. Obsluha pouze manuálně zvedne horní mačkací válec do vyšší pozice. Posekaná píce pak prochází volně přes spodní hnaný válec.

Z vystavených strojů bude k vidění čelní disková sekačka ROZMITAL SC-301R s válcovým kondicionérem.
Z vystavených strojů bude k vidění čelní disková sekačka ROZMITAL SC-301R s válcovým kondicionérem.

Z dalších sekaček bude na místě zadní bočně nesená odlehčená sekačka ROZMITAL SD-24L. Stroj disponuje pracovním záběrem 2,38 metru, žací lišta je tvořená 6 disky, každý se dvěma noži s možností rychloupínání. S váhou pouhých 510 kg je stroj možné agregovat s traktory s min. výkony 50 koní (38 kW) a je určen farmářům hospodařících na malých výměrách a v podhorských, či členitých oblastech.

Z obracečů se návštěvníci mohou těšit na čtyřrotorový obraceč ROZMITAL OZ-524S, který disponuje pracovním záběrem 5,4 metru. Jedná se o nesený stroj, jehož ramena se do transportní polohy skládají hydraulicky a jsou automaticky aretovány. Obraceč je osazen velkými rotory o průměru 1,72 metru se sedmi rameny pro hladké a čisté rozhození píce. Stroj je ceněn pro dobré kopírovací vlastnosti.

Z obracečů se návštěvníci mohou těšit na čtyřrotorový obraceč ROZMITAL OZ-524S, který disponuje pracovním záběrem 5,4 metru.
Z obracečů se návštěvníci mohou těšit na čtyřrotorový obraceč ROZMITAL OZ-524S, který disponuje pracovním záběrem 5,4 metru.

Představí se také ROZMITAL OZ-676H, šesti rotorový stroj s pracovním záběrem 6,7 metru je vybaven hydraulicky skládanou konstrukcí, která se v transportní poloze automaticky aretuje. Průměr rotorů je 1,36 metru a každý je osazen 6 rameny. ROZMITAL OZ-676H je možné za pomocí hydrauliky z pohodlí kabiny natáčet pro nastavení směru odhozu píce, zejména na krajích pozemků jde o ceněnou vlastnost. Obsluha stroje má také možnost nastavit míru rozhozu píce za strojem, a to nastavením výšky držáku pojezdového kola pomocí šroubu. Pro stroj je charakteristické výborné kopírování terénu, které lze ještě vylepšit osazením kopírovacího kolečka. Stroj bude navíc z poloviny vybaven tzv. hákovými prsty. Tvar prstů zlepšuje míru rozhozu a načechrání píce, snižuje riziko zarytí prstů do půdy a tím chrání píci před kontaminací, případně před poškozením samotných prstů stroje.

Kategorii shrnovačů zastoupí dvourotorový ROZMITAL SP-772D se shrnováním na prostřední řádek se skokovým nastavením pracovního záběru od 6,8 až 7,7 metru a šířkou řádku od 1,2 až 2,10 metru. Díky nezávislému zavěšení rotorů má model výborné podélné a příčné kopírování, vylepšené navíc kopírovacím podvozkem pod každým rotorem. Stroj je osazen zadní řiditelnou nápravou pro výbornou manévrovatelnost.

A konečně lisy budou reprezentovat válcový model s pevnou komorou ROZMITAL LB-V120, který lisuje balíky o průměru 120 cm a řetězový model ROZMITAL LB-R150 s průměrem kulatých balíků 150 cm.
A konečně lisy budou reprezentovat válcový model s pevnou komorou ROZMITAL LB-V120, který lisuje balíky o průměru 120 cm a řetězový model ROZMITAL LB-R150 s průměrem kulatých balíků 150 cm.

A konečně lisy budou reprezentovat válcový model s pevnou komorou ROZMITAL LB-V120, který lisuje balíky o průměru 120 cm a řetězový model ROZMITAL LB-R150 s průměrem kulatých balíků 150 cm. Stroje se vyznačují robustním odolným provedením a zároveň jednoduchou a spolehlivou konstrukci. Pevná válcová lisovací komora zajišťuje vysoký stupeň rovnoměrného zhutnění a konzistentně tvaruje balíky. Válcový lis je vhodný k listování nejrůznějších materiálů včetně senáže, řetězový se pak skvěle hodí k lisování suchého materiálu.

Všechny Vás srdečně zveme na stánek ROZMITALU na plochu 212.

O Strojírnách Rožmitál

Strojírny Rožmitál jsou tradiční česká firma, která byla založena v roce 1913. V roce 2023 společnost oslavila 110 let své existence.

Původně se firma zabývala výrobou elektromotorů, vzduchotechniky a kovového nábytku. Od padesátých let minulého století se portfolio firmy postupně rozšířilo a ustálilo na nabídce zemědělských pícninářských strojů.

Až do roku 1989 měly Strojírny Rožmitál monopolní postavení ve výrobě obracečů a shrnovačů na českém a slovenském trhu zemědělské techniky. Dnes nabídku strojů tvoří diskové sekačky, obraceče, shrnovače píce a nově také lisy na kulaté balíky. Společnost pravidelně investuje do inovací a uvádění novinek.