Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Sekční kontrola Samson GSC pro přesnou aplikaci hnojiva

Zveřejněno: 18. 5. 2023

Společnost Samson Agro uvedla na trh nový modul pro sekční kontrolu pro aplikátory. Samson GSC (Generic Section Control) je univerzální systém, který funguje ve spojení jak s aplikátory značky Samson, tak i s aplikátory od jiných výrobců – a to za předpokladu, že je aplikátorem vybavena cisterna Samson PG II Genesis s terminálem SlurryMaster 8000.

Sekční kontrola Samson GSC pro přesnou aplikaci hnojiva.

Systém Samson GSC (Generic Section Control) je vhodný pro hadicové aplikátory a pro radličkové a talířové aplikátory, které hnojivo zapravují do půdy. Systém Samson GSC je schopen záběr aplikátoru rozdělit až do 12 sekcí. Sekce se ovládají manuálně pomocí joysticku na ovládacím terminálu SlurryMaster 8000 nebo automaticky v kombinaci s GPS systémem kompatibilním s ISOBUS s funkcí Section Control (TC-SC).

Systém Samson GSC zvyšuje přesnost aplikace, uživatelský komfort a potenciál výnosu plodin, protože práce s jednotlivými sekcemi zajišťuje, že nedochází k překrývání a nadměrnému přehnojení kejdou např. v klínech nebo v blízkosti hranic pole. Rostliny tak díky přesné aplikaci plně využívají živiny obsažené v kejdě a dochází k úsporám při nákupu minerálních hnojiv.

Systém Samson GSC se připojuje jedinou zástrčkou k cisterně a k počítači SlurryMaster 8000. Velikost každé jednotlivé sekce se přizpůsobí, upraví a nastaví v systému SlurryMaster 8000 spolu s hardwarem instalovaným na konkrétním nářadí.