Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Stroje pro mechanickou likvidaci plevele od Steketee budou mít modrou barvu značky Lemken

Zveřejněno: 16. 11. 2023

Před 5 lety koupil Lemken nizozemskou společnost Machinefabriek Steketee B.V. a rozšířil tak své portfolio produktů o nářadí pro mechanickou likvidaci plevele. Úplná integrace podniku byla dokončena v listopadu 2023, Steketee se stalo součástí značky Lemken a stroje Steketee jsou dodávány v modré barvě namísto červené barvy.

Stroje pro mechanickou likvidaci plevele od Steketee budou mít modrou barvu Lemken.

Od akvizice společnosti Steketee společnost Lemken usilovně pracuje na maximalizaci synergií mezi oběma organizacemi. Integrace týmů, procesů a technologií byla mimořádně úspěšná a již vedla ke zvýšení inovace a rozšíření nabídky služeb. To je patrné zejména v oblasti prodeje, Agrotrainingu (školení) a poprodejních služeb.

Úplná integrace společnosti Steketee do rodiny Lemken je důležitým krokem, který posiluje pozici společnosti v oboru a vytváří základ pro budoucí růst. V roce 2024 se zaměří na rozvoj nových trhů v Evropě a v zámoří. „Jsme hrdí na to, že můžeme spojit naše zdroje, abychom ještě lépe sloužili potřebám zemědělců. Zákazníci společnosti Steketee budou mít z této integrace velký prospěch, protože budou mít přístup k rozšířené nabídce řešení založené na rozsáhlých odborných znalostech a zkušenostech obou společností,“ vysvětluje Yves Desjardins, vedoucí prodeje/CSO.

Dalším perspektivním krokem je rozšíření výrobní kapacity. Výroba v Dinteloordu, vzdáleném asi 30 km od současného závodu, bude zahájena v listopadu, aby uspokojila rostoucí poptávku, neboť prodej se v posledních letech ztrojnásobil. Očekává se, že současný tým 60 zaměstnanců se v příštích letech zdvojnásobí a Dinteloord se stane kompetenčním centrem společnosti Lemken CropCare. Součástí tohoto procesu bude i průběžná úprava a rozšiřování produktového portfolia strojů pro mechanické hubení plevele a chemickou ochranu plodin.