Dnes je 22.10. – svátek slaví Sabina

Stroje SaMASZ na farmě AngloWest pomohly zvýšit kvalitu sklizně pícnin

Zveřejněno: 9. 10. 2024

V obci Újezdeček u Teplic se nachází farma AngloWest. Majitel farmy Tomáš Houdek hospodaří na 500 hektarech plochy a zabývá se chovem koní a skotu. Většina výměry se nachází v nížině, padesát hektarů v horské oblasti. Ke sklizni pícnin používá techniku značky SaMASZ od firmy N&N Košátky s.r.o.

Stroje SaMASZ na farmě AngloWest pomohly zvýšit kvalitu sklizně pícnin.

„Naší hlavní náplní je produkce pícnin a zároveň poskytujeme služby ostatním zemědělcům, kteří svoje termíny nestíhají,“ uvedl Tomáš Houdek.

Tomáš Houdek začal pracovat v zemědělství v roce 2007. Původně hospodařil na 80 hektarech. Prvním pořízeným strojem značky SaMASZ byla bubnová sekačka se záběrem 175 cm. Během let se postupně obhospodařovaná výměra zvětšovala na současný stav. Tím vznikla potřeba zefektivnit výrobu píce. Majitel se tak rozhodl investovat do techniky s větším pracovním záběrem. A opět vsadil na stroje značky SaMASZ.

„Nyní máme čtvrtou sadu žacích strojů SaMASZ. Od SaMASZ také máme shrnovač a obraceč. S technikou jsme velmi spokojeni. Díky těmto strojům stíháme termíny a zároveň jsme zvýšili kvalitu výroby pícnin. Na strojích SaMASZ oceňuji spolehlivost, konstrukční provedení a efektivitu práce. Veškeré stroje a obalový materiál včetně náhradních dílů nám dodává firma N&N Košátky s.r.o. Vyhovuje nám, že fungují v rodinném stylu. Jsme s nimi velmi spokojeni a oceňujeme kompletní přístup k zákazníkovi,“ uvedl pan Houdek.