Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Výrobce pluhů SUKOV používá vysokopevnostní ocel od SSAB

Zveřejněno: 20. 12. 2023

Zemědělská technika hraje v dnešním moderním zemědělství klíčovou roli. Není divu, protože kvalitní nástroje jsou nezbytné pro efektivní zpracování půdy i produkci potravin. Výjimečnou kvalitou a inovacemi v oboru půdozpracující techniky se může pochlubit firma SUKOV s.r.o, která jako jediná na světě používá materiál Strenx od firmy SSAB na výrobu hlavních rámů svých polonesených pluhů ve tloušťce 10 mm, což přináší do zemědělského průmyslu novou úroveň kvality a výkonu.

Pluhy Sukov MAXGREEN jsou extrémně spolehlivé a schopné odolat náročným podmínkám.

Vysokopevnostní ocel Strenx od firmy SSAB vyniká vysokou pevností a odolností, což zajišťuje, že z ní vyrobené rámy pluhů jsou extrémně spolehlivé a schopné odolat náročným podmínkám, se kterými se zemědělci setkávají při práci na poli. Navíc díky této oceli jsou pluhy lehčí než ty, které z ní vyrobeny nejsou, což s sebou nese další výhody jako úsporu paliva, snížení četnosti jeho doplňování, šetření času apod.

V sortimentu firmy SUKOV je ocel Strenx použita například u řady polonesených pluhů SUKOV ArcoAgro 180 2in1 nebo u novinky – pluhů z řady MAXGREEN v neseném 6radličném provedení.

Polonesená řada pluhů SUKOV ArcoAgro 180 2in1

Tato řada pluhů umožňuje, díky jednoduché manipulaci a nastavení, orbu jak v brázdě, tak i mimo ni, což je zásadní pro moderní zemědělce, kteří využívají technologie GPS a potřebují pluh, který bude při práci na poli spolehlivý, efektivní a maximálně flexibilní. Pluhy SUKOV ArcoAgro 180 2in1 mají mnoho výhod oproti konkurenčním výrobkům, na některé z benefitů se pojďme podívat podrobněji.

Robustní konstrukce pluhů zaručuje mnoho let bezproblémového používání bez nutnosti nákladného servisu (klíčový faktor pro zemědělce). Schopnost překrýt kola traktoru až o šířce 900 mm pak znamená, že zemědělci mohou orat s velkými a širokými pneumatikami i v brázdě.

Nová řada pluhů SUKOV ArcoAgro 180 2in1 je ideální všude tam, kde je vyžadována vysoká efektivita. Díky oceli Strenx jsou pluhy odolnější a lehčí.
Nová řada pluhů SUKOV ArcoAgro 180 2in1 je ideální všude tam, kde je vyžadována vysoká efektivita. Díky oceli Strenx jsou pluhy odolnější a lehčí.

Dále zmiňme jednoduchou, fyzicky nenamáhavou a snadnou obsluhu, které se týká řada inovačních prvků vzniklých při vývoji. Zkrátka nová řada pluhů SUKOV ArcoAgro 180 2in1 je ideální pro zemědělské operace, které od techniky vyžadují vyriabilitu a vyšší efektivitu.

Jedna z novinek, pluhy řady SUKOV MAXGREEN

Díky tomu, že si firma SUKOV zakládá na kvalitě a má odvahu investovat do inovací, rozhodla se ocel Strenx použít též na hlavní rámy do své nové generace pluhů SUKOV MAXGREEN v neseném provedení. Tato řada pluhů poskytuje více možností a větší efektivitu při orbě, což znamená, že zemědělci mohou dosáhnout optimálního výkonu. Největší, 6radličné provedení je určeno pro traktory o výkonu od 150 do 220 koní.

Díky schopnosti překrýt kola traktoru až o šířce 900 mm zvládají pluhy SUKOV ArcoAgro 180 2in1 i MAXGREEN orat v brázdě.
Díky schopnosti překrýt kola traktoru až o šířce 900 mm zvládají pluhy SUKOV ArcoAgro 180 2in1 i MAXGREEN orat v brázdě.

Dalším z klíčových aspektů nové generace pluhů je možnost volby jištění pluhů. Zákazníci si mohou vybrat mezi jištěním šroubem a non-stop listovou pružinou. Vše podle svých preferencí a potřeb.

Pro delší přejezdy nebo přepravu je možné na pluhy SUKOV MAXGREEN přidat kombinované transportní kolo, což usnadňuje manipulaci a šetří hydrauliku traktoru. K pohodlnému otáčení neseného 6radličného pluhu SUKOV MAXGREEN slouží paměťový válec, který lze snadno nastavit pomocí klíče (součást pluhu). Tento klíč umožňuje nastavit záběr první radlice a také samotný paměťový válec, což dává zemědělcům kontrolu nad prací pluhu a umožňuje jim snadno přizpůsobit pluh různým podmínkám na poli.

Když se podíváme na všechny výše uvedené skutečnosti jako použití vysokopevnostní oceli Strenx od SSAB, inovace v konstrukci a široký výběr kvalitních, spolehlivých a výkonných pluhů, je jasné, že firma SUKOV se stala klíčovým hráčem na trhu se zemědělskou technikou nejen v České republice, ale i v zemích po celém světě. Nová generace pluhů SUKOV MAXGREEN je důkazem, že tento výrobce se nebojí inovací a je odhodlán nabízet zemědělcům z celého světa špičkovou zemědělskou techniku. Zkrátka česká zemědělská technika SUKOV je konkurenceschopná a ve světě se neztratí.

Společnost SUKOV s.r.o. se specializuje na výrobu pluhů, ve které patří mezi TOP 10 na světě. Firma se opírá o vlastní výrobní provozy, které jsou zařízeny moderním technologickým vybavením pro dělení, tváření, obrábění a tepelné zpracování materiálu. Mezi hlavní produkty patří jednostranné nesené, obracecí nesené a polonesené pluhy pro různé druhy půd. Pro více informací o produktech navštivte webové stránky www.sukov.cz. Firmu naleznete též na Facebooku, Instagramu a YouTube, kde je k dispozici též řada praktických rad pro zemědělce.