50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

ZDT vyvíjí i nové nástavby pro nákladní automobily a podvozky pod žací adaptéry

Zveřejněno: 26. 9. 2022

Zemědělská a dopravní technika (ZDT) je ryze česká společnost zaměřená na výrobu zemědělských strojů pro přepravu a aplikaci zemědělských komodit. Její výrobní program byl i v roce 2022 zachován ve stejném rozsahu jako v roce 2021, provedli řadu změn a vylepšení u jejich strojů. ZDT se kromě vývoje nových produktů zaměřuje neustále i na inovace stávající techniky.

Nástavba na přepravu velkoobjemových hmot ZDT GIGA40 na podvozku Tatra Phoenix.

Tržby z vlastní výroby a prodeje ZDT zboží za rok 2021 dosáhly výše 164 698 tis. Kč, což je o 0,5 % méně než v roce 2020. Z celkových tržeb bez služeb je podíl finálních výrobků 83 % a kooperační výroby 17 %.

ZDT vyvíjí a dodává na trh návěsy a přívěsy pro zemědělskou dopravu. Dále firma poskytuje a nabízí kooperace – pálení laserem, svařované konstrukce či strojírenské celky. Výroba je realizována na dvou provozech – v Novém Veselí a v Bystřici nad Pernštejnem, administrativní sídlo je v Novém Veselí. Sortiment výrobního programu se v roce 2022 oproti roku 2021 výrazně nezměnil, ve firmě však provedli některé změny a inovace stávajících výrobků, jako jsou např. návěsy řady NS Line – ZDT NS33.2 s hydraulickým nebo mechanickým odpružením náprav či přepravník zvířat řady PZ Line – PZ7 s inovovaným hydraulicky snižovacím podvozkem. Došlo také ke kompletnímu přepracování řady třístranně sklápěných návěsů NS Line — od nejmenších návěsů NS4.3 až po NS8.3. Inovovány též byly univerzální přepravníky PU Line – PU7 a PU12.

ZDT ve veřejně dostupné výroční zprávě uvádí, že se mimo jiné věnuje vývoji a projektování nástaveb na nákladní automobily Tatra a Iveco – např. sklápěcích koreb, rozmetadel či velkoobjemových nástaveb. Pro rok 2022 vyvinuli také novou konstrukci podvozků pod žací adaptéry pro rychlosti 40 km/h a to i s možností zadní řiditelné nápravy.

ZDT (Zemědělská a dopravní technika, spol. s r.o.) je ryze česká společnost zaměřená na výrobu zemědělských strojů pro přepravu a aplikaci zemědělských komodit, firma oslaví v roce 2023 30 let od založení. Celkem zaměstnává asi 100 pracovníků. Ve firmě uplatňují moderní technologie pro zpracování oceli, povrchových úprav i při finální montáži výrobků. Firma také disponuje vlastním konstrukčním a vývojovým oddělením, kterým prošly veškeré nabízené produkty. Firma si zakládá na kvalitní práci místních zručných dělníků, veškeré svary, ohyby, nátěry i montáž jsou jejich dílem. Příprava materiálu do výroby se provádí na moderním laserovém pracovišti. Důkazem toho, že firma pracuje kvalitně a dělá věci důkladně a systematicky, je to, že je firma držitelem certifikátu ISO 9001:2015.