Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Ze srdce Evropy do celého světa. Revoluční elektrické smykem řízené nakladače FIRSTGREEN

Zveřejněno: 20. 10. 2023

Společnost FIRSTGREEN Industries a. s. je výrobcem plně elektrických nakladačů. Během své existence si několikrát prošla náročnými zkouškami, čímž zdokonalila své dovednosti při vytváření inovativních, všestranných a ekologických technologií. V současné době se pyšní třemi špičkovými stroji.

Díky pokročilým technologiím a funkcím je FIRSTGREEN Elise 900 MK3 v oboru smykem řízených nakladačů převratnou novinkou.

FIRSTGREEN Industries neustále hledá způsoby, jak své produkty vylepšit. Drží krok s neustále se měnícími očekáváními zákazníků a současně s novými trendy a technologiemi na trhu. Firma disponuje inovativní výrobou nakladačů stoprocentně šetrných k životnímu prostředí, a to s celosvětovou působností.

S nábojem v žilách

Ponořme se v krátkosti do příběhu, který začal jedním elektrickým zábleskem v roce 2013. Tehdy se dva kreativní géniové Slavo Petrenec a Ján Hanes spojili a přišli s revolučním nápadem vytvořit elektrický smykový nakladač. V roce 2014 se jejich vize proměnila v hmatatelnou realitu, když se zrodil první náčrt stroje FIRSTGREEN Elise 900. O tři roky později spatřil světlo světa první prototyp nakladače. Následující rok byl plný vzrušení a testování tohoto inovativního stroje. Konečně rok 2019 se stal pro společnost zásadní. Své majitele našlo prvních 20 nakladačů. V roce 2020 se na scéně objevil Arbol Capital, který otevřel dveře zahraničním trhům a o rok později získal 100 % akcií společnosti. Nové vedení přesunulo výrobu strojů ze Slovenské do České republiky. Nyní můžete být svědky pokračování tohoto příběhu.

FIRSTGREEN Elise 900

Díky pokročilým technologiím a funkcím je FIRSTGREEN Elise 900 MK3 v oboru smykem řízených nakladačů převratnou novinkou. Má vyšší výkon než kdykoli předtím, je navržena tak, aby zvládala intenzivní práci po delší dobu bez jakýchkoli problémů s výkonem. Design stroje je elegantní a stylový, ale zároveň vysoce funkční, což z něj činí atraktivní volbu pro stavební, zemědělské a komunální projekty. Nové technologie, jako jsou digitální joysticky, zajišťují přesné ovládání a umožňují obsluze provádět úkoly s lehkostí a precizností. Smykem řízený nakladač FIRSTGREEN Elise 900 MK3 je důkazem neustálého zdokonalování a inovací modelu FIRSTGREEN Elise, prvního plně elektrického smykem řízeného nakladače na světě.

FIRSTGREEN Elise 900 je první elektrický smykem řízený nakladač na světě.
FIRSTGREEN Elise 900 je první elektrický smykem řízený nakladač na světě.

FIRSTGREEN Elise 700

Jde o výrazně lehčí, užší a čipernější vývojovou generaci základní produktové řady FIRSTGREEN Elise. Vhodná je pro všechny zákazníky vyžadující šetrnější přístup k provozním povrchům. Vyznačuje se vyšší manévrovatelností v malých prostorách a nižšími nároky na údržbu díky použití lithiové baterie. Maximální hmotnost nákladu činí až 700 kg, jedná se tedy o skutečně výkonného a jednoduše přepravitelného pomocníka jak v interiéru, tak v exteriéru.

FIRSTGREEN MiniZ 400

Díky svým kompaktním rozměrům je FIRSTGREEN MiniZ ideální pro práce ve složitých interiérech. Vyniká perfektním uplatněním při výstavbě interiérů, v zemědělství nebo v zahradní architektuře. Navíc s řadou plně elektrických přídavných zařízení. Je 100 % ekologický, bezúdržbový a dálkově ovládaný.

Nakladač FIRSTGREEN MiniZ ocení zemědělci například ve stáji či kravínu.
Nakladač FIRSTGREEN MiniZ ocení zemědělci například ve stáji či kravínu.

Stálý přísun inovací

V našem vývojovém středisku FIRSTGREEN mají stále napilno. Jaké novinky se v poslední době vydaly?

Normální a výkonný režim

Tato nová funkce umožňuje uživatelům přizpůsobit výkon stroje svým aktuálním potřebám a zároveň snížit spotřebu energie a náklady. Nastavte si jedním stisknutím silný mód do náročných podmínek. Nebo zvolte normální mód pro běžnou práci a ušetřete energii a náklady.

Nová funkce umožňuje uživatelům přizpůsobit výkon stroje FIRSTGREEN svým aktuálním potřebám.
Nová funkce umožňuje uživatelům přizpůsobit výkon stroje FIRSTGREEN svým aktuálním potřebám.

Možnosti rychlostí

Nastavte si pojezd a hydraulickou rychlost na elektrickém smykem řízeném nakladači FIRSTGREEN Elise podle svých specifických požadavků na výkon. Tato nová možnost vám poskytne ještě větší kontrolu nad strojem. Snadno ji změníte na pevně namontovaném displeji, telefonu nebo dálkovém ovladači Danfoss.

Proces, který nikdy nekončí

Ve FIRSTGREEN Industries jsme hrdí na to, čeho jsme dosud dosáhli, ale zároveň jsme plni ambicí pro budoucí projekty. Ve světě, který se neustále mění a vyvíjí, nemůžeme zůstat pozadu. Sledujte nás i nadále, protože v blízké budoucnosti chystáme další zajímavé novinky.

Vzhledem k provozní hmotnosti nakladače 2 800 kg lze model FIRSTGREEN Elise 700 převážet na podvalníkovém návěšu za dodávkou. Ilustrační foto.
Vzhledem k provozní hmotnosti nakladače 2 800 kg lze model FIRSTGREEN Elise 700 převážet na podvalníkovém návěšu za dodávkou. Ilustrační foto.
Autor: FIRSTGREEN
Foto: Czeseed

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.