Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Články na téma „LKT“

Téma „LKT“ – třídění:

Legenda jménem LKT 81 TURBO – lesní kolový tahač. Během deseti let bylo vyrobeno tisíce kusů

(18.4.2022) Závody ťažkého strojárstva, n. p. Martin vyráběly LKT neboli lesní kolový traktor (tahač) známý pod přezdívkou „lakatoš“. Jde o kloubový traktor určený pro práce v lese při těžbě dřeva.

Lakatoš, jak ho neznáme. Šplhal po horských loukách a přizpůsoboval se potřebám zemědělců

(2.7.2021) Univerzálních nosičů nástaveb postavených za použití komponent z lesního traktoru LKT 80 nebylo mnoho, a ještě méně se jich dochovalo. Unihot 80 vynikal univerzálností a mohl měnit zemědělské nástavby podle potřeby.

Lakatoš, Volvo nebo Kockums aneb jak probíhala těžba dřeva v 70. letech v ČSSR

(18.1.2021) V jednom ze školních archívů jsme našli dobové video z roku 1978 na téma Mechanizovaná těžba dřeva. Video pojednává o moderní těžební činnosti v tehdejším Československu. Patří mezi to těžba dřeva jedno-mužnými motorovými pilami v případné kombinaci s…

Čo je nové v lesnej technike LKT?

(6.3.2017) Rok 2016 bol pre LKT pamätným rokom, kedy si značka pripomenula 45 rokov svojej existencie a spustenia sériovej výroby legendárnych lesných traktorov. Poďme si v skratke pripomenúť niektoré významné momenty uplynulého roku.

Sofistikovaný monitorovací systém pre traktory LKT

(3.12.2016) Kultové lesné traktory LKT prichádzajú s ďalšou inováciou, ktorá môže výrazne zjednodušiť prácu ich užívateľom a zároveň im ušetriť čas aj peniaze.

← Zpět
Další →