Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Články na Agroportal24h.cz

Versatile oslavuje výročí výroby traktorů Genesis speciální edicí

(1.2.2018) První traktor Ford Genesis opustil brány výrobního závodu v září roku 1993 ve Winnipegu. Výrobce za 25 let několikrát změnil majitele, proto byly traktory Genesis prodávány po celém světě pod značkami New Holland, Ford New Holland, Buhler, Fiat a nyní…

Vredestein představil pneumatiku, která může pracovat při tlaku pouze 0,6 baru

(1.2.2018) Po letech intenzivního vývoje a testování Vredestein na veletrhu Agritechnica 2017 ukázal řadu pneumatik Traxion Optimall, která bude na trhu od jara roku 2018.

V hlavní roli novinka pro český trh

(31.1.2018) Ve Smidarech na Královéhradecku sídlí odštěpný závod běloruského výrobce zemědělských strojů Gomselmaš. Gomselmaš patří mezi největší výrobce zemědělské techniky na světě. Své stroje prodává ve 27 zemích světa. V portfoliu výrobce nalezneme především…

Hybridní nakladač Volvo rapidně snižuje spotřebu paliva. Je úspornější, než se čekalo

(31.1.2018) Volvo CE (Construction Equipment) je zaneprázdněn testováním nového elektrického kolového nakladače - prototypu LX1. Firma tvrdí, že dosáhla významného zlepšení v oblasti spotřeby paliva ve srovnání s konvenčními protějšky.

Aerosem PCS Duplex Seed – kukuřice ve zdvojeném řádku zvýší výnos

(30.1.2018) Vysoká efektivita nákladů, všestrannost použití a komfort - to jsou klíčové výhody nového secího procesu Duplex Seed, který je k dispozici u secích strojů Pöttinger Aerosem PCS.

Nové vysokotlaké čističe střední třídy od společnosti Kärcher

(30.1.2018) Společnost Kärcher uvedla na trh novou generaci vysokotlakých čističů na studenou vodu. Modulární přístroje jsou zvláště robustní a odolné díky použití vysoce kvalitních materiálů. Aby byly splněny potřeby a charakteristiky různých cílových skupin, nové…

První kompaktní teleskopický manipulátor Kubota

(29.1.2018) Kubota se snaží najít cestu na dynamickém trhu zemědělských teleskopických manipulátorů s novým kompaktním modelem KTH4815.

Samson představuje sací rameno do předního závěsu

(29.1.2018) jedná se o zcela nový typ stroje v sortimentu společnosti Samson. FAP je sací rameno určené pro zavěšení do předního závěsu traktoru.

Co se stalo s největším traktorem všech dob a jeho výrobcem? Jeho osud je smutný

(27.1.2018) Historie největšího traktoru všech dob 747 Big Bud je pozoruhodná. Jeho výrobce dopadl nedávno špatně.

První autonomní krmný vůz na světě

(26.1.2018) Strautmann na veletrhu Agritechnica 2017 odhalil první autonomní krmný vůz na světě. Takzvaný Verti-Q staví na stávajícím modelu samojízdného krmného vozu Verti-Mix SF.

Doosan začíná pronikat do zemědělství se zcela novým nakladačem

(25.1.2018) Výrobce Doosan na veletrhu Agritechnica 2017 odhalil novou koncepci kolového nakladače s označením DL2XX se speciálním designem pro zemědělské aplikace.

Taková rychlost tu ještě nebyla. Nové řešení zajistí enormní výkonnost v plečkování

(24.1.2018) John Deere vyvinul společně se svojí dceřinou firmou Monosem nový systém precizního navádění, který zajistí rychlé mechanické plečkování a tím pádem enormní denní výkonnost. Tento systém byl mimochodem oceněn stříbrnou medailí Agritechnica 2017.

Den traktorů a malotraktorů ve Stříteži

(24.1.2018) Ve Stříteži, v podhůří Moravskoslezských Beskyd, působí společnost MITRENGA a.s. Společnost byla založena panem Ing. Aloisem Mitrengou v roce 1993, dodnes partnerem mnoha klientů, zemědělců v okresu Frýdek-Místek a nejen tam. Mezi hlavní činnosti firmy…