Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Austro Diesel dosáhl rekordního obratu

Zveřejněno: 1. 3. 2023

Společnost Austro Diesel GmbH, generální dovozce značky Massey Ferguson pro střední a východní Evropu, nedávno zveřejnila údaje za finanční rok 2022. V jubilejním 40. roce existence společnosti byly příchozí objednávky výrazně vyšší než v předchozím roce. Obrat se oproti předchozímu roku celkově zvýšil o dobrých 40 %. Tento nárůst je v souladu s prodejními úspěchy z posledních let, neboť Austro Diesel dokázal dosáhnout slušného růstu i v letech 2021 a 2020.

Austro Diesel dosáhl rekordního obratu.

Společnost Austro Diesel dokázala poměrně dobře kompenzovat přetrvávající obtížnou situaci s dodacími lhůtami a problémy s dostupností strojů díky vlastním dobře zásobeným skladům. Ani globální kybernetický útok na mateřskou společnost Massey Ferguson AGCO v květnu 2022 nedokázal Austro Diesel vychýlit z úspěšného kurzu. Navzdory obtížným všeobecným podmínkám se společnosti Austro Diesel podařilo zajistit plynulé dodávky náhradních dílů s 96 % FirstFill pro své zákazníky a dokonce kolem 99 % FirstFill pro sklizňovou techniku.

Potěšující je také vývoj a poptávka po kvalitních strojích Massey Ferguson na jedenácti exportních trzích společnosti Austro Diesel. Růstu bylo dosaženo ve všech regionech, zejména v Maďarsku, kde se v roce 2022 prodej dokonce zdvojnásobil.

Společnost Austro Diesel očekává v hospodářském roce 2023 dobrý, ale stagnující obchodní vývoj vzhledem k vysokému počtu nevyřízených objednávek. Počet nevyřízených objednávek je ve všech oblastech vyšší než v předchozím roce, což naznačuje, že společnost Austro Diesel je dobře připravena na výzvy hospodářského roku 2023, jako je celkový pokles trhu nebo náročná situace v oblasti dodávek.

Dnes již Austro Diesel GmbH spolu s přibližně 100 nezávislými, dlouholetými prodejními a servisními partnery servisuje více než 50 000 traktorů Massey Ferguson a přes 2 000 kombajnů Massey Ferguson na jedenácti trzích Austro Diesel v Rakousku, České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Černé Hoře, Severní Makedonii, Bosně a Hercegovině a Kosovu.