Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Nový žací stroj a shrnovač Massey Ferguson

Zveřejněno: 19. 8. 2022

Nejnovější žací trojkombinace Massey Ferguson 8612 TL s pracovním záběrem 8,6 metru je nyní k dispozici s prstovým nebo válcovým kondicionérem. Vlajkovou lodí mezi čtyřrotorovými shrnovači je model Massey Ferguson RK 1404 TRC-PRO Gen2 s pracovním záběrem od 10,5 do 13,8 metru.

Nejnovější žací trojkombinace Massey Ferguson 8612 TL je nyní k dispozici s prstovým nebo válcovým kondicionérem.

V případě prstového kondicionéru žací kombinace Massey Ferguson je plodina zpracována čtyřmi řadami pružných prstů, které jsou o 5 mm delší než dříve. Jsou jištěné proti ztrátě. Intenzitu prstového kondicionéru lze nastavovat. Válcový kondicionér je vybaven vzájemně propojenými gumovými válci. Speciální spirálovité profily válců zajišťují intenzivní a zároveň šetrnou úpravu plodin a jsou ideální pro práci s luskovinami a dalšími listnatými plodinami. Nastavitelný přítlak válce umožňuje obsluze nastavit intenzitu zpracování plodiny.

Nejnovější žací kombinace Massey Ferguson 8612 TL jsou standardně vybaveny hydropneumatickým odpružením TurboLift. Díky tomu mají žací stroje boční úhel výkyvu až 19° z kopce a 30° do kopce, přičemž přesně kopírují obrysy a chrání tak louku, snižují znečištění a zlepšují kvalitu píce. Zadní žací kombinaci lze provozovat ve spojení s čelním žacím strojem s pracovním záběrem 2,8 metru, 3 metry nebo 3,1 metru.

Čtyřrotorový shrnovač Massey Ferguson RK 1404 TRC-PRO Gen2

Vlajkovou lodí mezi čtyřrotorovými shrnovači je model Massey Ferguson RK 1404 TRC-PRO Gen2 s pracovním záběrem od 10,5 do 13,8 metru. Plně kompatibilní ovládání ISOBUS probíhá prostřednictvím systému proCONNECT, který umožňuje pohodlné ovládání všech hlavních funkcí shrnovače, včetně individuálního zdvihu všech rotorů, nastavení pracovní šířky a výškového nastavení jednotlivých rotorů. Na joysticku je také možné naprogramovat všechny ovládací funkce a zaznamenat zpracovanou plochu a hodiny.

Vlajkovou lodí mezi čtyřrotorovými shrnovači je model Massey Ferguson RK 1404 TRC-PRO Gen2.
Vlajkovou lodí mezi čtyřrotorovými shrnovači je model Massey Ferguson RK 1404 TRC-PRO Gen2.

Další užitečná funkce shrnovače Massey Ferguson RK 1404 TRC-PRO Gen2 je gapControl, která sleduje překrývání rotorů a umožňuje řidiči provádět přesné nastavení ze sedadla traktoru. Tím se zvyšuje výkonnost, protože hrabice pracuje vždy s maximální pracovní šířkou.