Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Bayer vyvíjí systém bodového postřiku. Prohlubuje také spolupráci s Amazone a Microsoftem

Zveřejněno: 10. 12. 2023

Bayer pokračuje v rozvoji svého podnikání v oblasti digitálního zemědělství. Současně vyvíjí vlastní systém bodového postřiku.

Postřikovač Amazone, ilustrační foto.

Společnost Bayer pokračuje v rozvoji svého podnikání v oblasti digitálního zemědělství. Skupina oznámila prohloubení současné spolupráce se společností Microsoft a výrobcem zemědělské techniky Amazone. Hlavním cílem je zlepšit interoperabilitu dat a propojení v zemědělství. Klíčovou roli přitom hraje digitální zemědělská platforma "Climate FieldView" společnosti Bayer. Byla spuštěna nová rozhraní pro Azure Data Manager pro zemědělství od společnosti Microsoft. Podle společnosti Bayer to umožňuje bezpečnou výměnu zemědělských dat mezi "Climate FieldView" a výrobci zařízení v "Azure Data Manager". Partnerství se společností Amazone také zlepší integraci mezi stroji Amazone a "Climate FieldView".

Systém pro bodový postřik "MagicSprayer" představuje vstup společnosti Bayer na trh velmi přesných aplikačních technologií s cílem nabídnout komplexní řešení kombinující agronomické znalosti s řadou vhodných přípravků na ochranu rostlin. Jedná se o projekt, který je v současné době ve fázi vývoje a který výrobce poprvé představil na veletrhu Agritechnica. Systém "MagicSprayer" by měl umožnit přesnou aplikaci přípravků na ochranu rostlin na plochu o minimální velikosti 4x4 cm.