Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

JCB 457S: Nový silák pro práci na BPS a silážní jámě. Uplatní se i při manipulaci s cukrovou řepou a hnojem

Zveřejněno: 20. 5. 2022

Společnost JCB uvedla na trh nový a téměř 20tunový kolový nakladač JCB 457S, který má rozšířit nabídku zemědělských nakladačů. S užitečným zatížením více než 6 tun nabízí JCB 457S nosnost vhodnou zejména pro manipulaci s cukrovou řepou a hnojem. Nakladač se uplatní při práci u bioplynové stanice a na silážní jámě.

Srdcem kolového nakladače JCB 457S je nová převodovka Powershift se šesti rychlostními stupni vpřed a třemi vzad.

Nový 20tunový kolový nakladač JCB 457S se připojuje k sourozencům JCB 419S a JCB 435S. Všechny tyto nakladače byly speciálně navrženy pro použití v zemědělství. Nový stroj některé komponenty sdílí s modelem JCB 457, který se používá pro manipulaci s velkoobjemovými materiály. Verze "S" má novou zadní nápravu včetně zadního závaží a také novou převodovku, nápravy, kola a pneumatiky.

Hlavní vlastnosti nového kolového nakladače JCB 457S:

  • Maximální výkon 282 koní (210 kW) s poměrem výkonu k hmotnosti 14 koní na tunu.

  • Nová šestistupňová převodovka PowerShift.

  • Těžké nápravy se samosvornými diferenciály nebo 100% automatickou uzávěrkou.

  • Trakční pneumatiky o šířce 710 mm nebo 800 mm nebo průmyslové pneumatiky.

  • Standardní výložník nebo výložník s novou kinematikou pro minimalizaci ztrát materiálu.

  • Tichá a pohodlná kabina JCB Command Plus s vyhřívaným, větraným a vzduchem odpruženým polokoženým sedadlem.

  • Balíček JCB Contractor Pro s 360° LED osvětlením, chladicím boxem, podlahou s kobercem, dvěma sklopnými otočnými majáky a výfukovým potrubím z nerezové oceli.

Srdcem kolového nakladače JCB 457S je nová převodovka Powershift se šesti rychlostními stupni vpřed a třemi vzad.

K dispozici je u nakladače JCB 457S standardní výložník nebo výložník s novou kinematikou pro minimalizaci ztrát materiálu.
K dispozici je u nakladače JCB 457S standardní výložník nebo výložník s novou kinematikou pro minimalizaci ztrát materiálu.

6,7litrový šestiválcový motor Cummins B6.7 dodává výkon 282 koní (210 kW). Při méně náročných pracích může obsluha využít standardní výkon 224 koní (167 kW) a ušetřit tak palivo. K úspoře paliva přispívá také automatické vypnutí motoru po určité době volnoběhu. Pro zajištění maximální účinnosti motoru a chladicího systému je k dispozici velký ventilátor s programovatelnou automatickou reverzací, který zabraňuje usazování prachu a nečistot.

Palivová nádrž pojme až 400 litrů. Speciálně navržené zadní závaží zajišťuje potřebný rozsah pohybu při práci na silážní jámě.

Radiální pneumatiky Trelleborg TM2000 o rozměru 710/75 R32 a Michelin MegaXbib 2 o rozměru 800/65 R32 nabízejí prvotřídní trakci a odolnost při celkové šířce kolového nakladače menší než 3 metry. Pro použití na tvrdém povrchu lze použít radiální pneumatiky Michelin XHA 23,5 R25 L3.