Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

John Deere 5G: Více výkonu a komfortu pro speciální traktory

Zveřejněno: 12. 5. 2022

Modelové řada traktorů John Deere 5G nyní nabízí ještě větší rozmanitost modelů a větší jízdní komfort pro různé úkoly. Tato řada získala nejen pět nových výkonnějších modelů v řadách John Deere GV, John Deere GN, John Deere GF a John Deere GL, ale také kompletní facelift všech traktorů s výkonem nad 75 koní.

Nový design kabiny traktoru John Deere 5G je nyní ještě lépe přizpůsoben potřebám obsluhy.

Novým klíčovým prvkem traktoru John Deere 5G je pětistupňová převodovka PowrReverserTM ECO. Díky této převodovce jsou traktory úspornější, zejména při jízdě po silnici. Zvyšuje také komfort, protože převodovka umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 40 km/h při snížených otáčkách motoru.

Pro splnění individuálních požadavků zákazníků byla řada John Deere 5G rozšířena o nové modely traktorů. K dispozici je nový traktor John Deere 5115 ve verzích John Deere GF, John Deere GN a John Deere GV. Čtyřválcové motory o objemu 3,6 litru dosahují maximálního výkonu až 120 koní. Řada John Deere GV také dostala kromě modelu John Deere 5115G nový traktor John Deere 5105G s maximálním výkonem 105 koní.

Přehled modelů traktoru John Deere 5G.
Přehled modelů traktoru John Deere 5G.

Nový design kabiny traktoru John Deere 5G je nyní ještě lépe přizpůsoben potřebám obsluhy. Nabízí lepší ergonomii a více místa pro nohy, což zvyšuje jízdní komfort. Plošší konstrukce kapoty navíc poskytuje obsluze nepřekonatelný výhled dopředu. Volitelné LED osvětlení zajišťuje lepší viditelnost v noci.

Zvláštním prvkem nové řady John Deere 5G je nový 5palcový displej integrovaný do přístrojové desky.
Zvláštním prvkem nové řady John Deere 5G je nový 5palcový displej integrovaný do přístrojové desky.

Filtrační systém kabiny traktoru John Deere 5G kategorie 4 (podle normy EN 15695) integrovaný do střechy kabiny je k dispozici jako volitelná výbava a poskytuje ochranu před prachem, aerosoly a výpary, které jsou nebezpečné pro zdraví. Zvláštním prvkem nové řady John Deere 5G je nový 5palcový displej integrovaný do přístrojové desky. Přehledně zobrazuje různé informace o vozidle a umožňuje pohodlnou změnu různých nastavení traktoru a nářadí.

Nové modely traktoru John Deere 5G lze volitelně vybavit systémem ISOBUS a dodatečně telematickým modulem JD-Link.
Nové modely traktoru John Deere 5G lze volitelně vybavit systémem ISOBUS a dodatečně telematickým modulem JD-Link.

Traktory John Deere 5G se nejen snadněji ovládají, ale jsou také stále chytřejší. Nové modely lze volitelně vybavit systémem ISOBUS a dodatečně telematickým modulem JD-Link. To umožňuje propojení traktorů s bezplatným systémem John Deere Operations Center, což šetří čas i peníze. Provoz lze digitalizovat a snadněji plánovat, protože nejmodernější nástroje pro správu vozového parku jsou s traktorem dodávány zdarma.

Pro ještě efektivnější zvládnutí práce na strmých svazích a v úzkých řádcích mohou být traktory John Deere 5G v budoucnu vybaveny komplexními funkcemi, jako je DYNAMIC STEERING a AutoClutch. U systému DYNAMIC STEERING se odpor volantu automaticky mění v závislosti na rychlosti jízdy. To zvyšuje pohodlí a ovladatelnost traktoru John Deere 5G během jízdy. Funkce AutoClutch umožňuje snadnější manévrování na svazích, protože k sepnutí spojky lze použít brzdový pedál.

Speciálně pro sady jsou k dispozici i verze traktorů John Deere 5G bez kabiny nebo s nižší střechou.