Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

John Deere vyvíjí motor na etanol

Zveřejněno: 22. 1. 2024

John Deere pokračuje v práci na programu Leap Ambitions, který má za cíl zvýšit ekonomickou efektivitu a udržitelnost pro zákazníky a také přinášet lepší výsledky při menší spotřebě zdrojů. V rámci programu Leap Ambitions má John Deere za cíl vyvíjet životaschopná nízkouhlíková až bezuhlíková energetická řešení do roku 2026 ve čtyřech klíčových oblastech pohonných jednotek. Zvyšování účinnosti spalovacích motorů (ICE), využití obnovitelných paliv, hybridizace a řešení založená plně na akumulátorech.

John Deere vyvíjí motor na etanol.

John Deere upřednostňuje technologie a řešení, které mají pro její zákazníky největší smysl a je odhodlaná přinášet zákazníkům nejpokročilejší a nejúčinnější řešení založená na obnovitelných palivech. Ze všech dostupných obnovitelných paliv považuje společnost John Deere za nejslibnější možnosti s rychlou integrací pro energeticky náročné aplikace bionaftu, obnovitelnou naftu (neboli HVO) a etanol.

Etanol je obnovitelné palivo na bázi alkoholu, které je široce dostupné v mnoha částech světa, protože se dá vyrábět ze surovin, jako je kukuřice, pšenice nebo cukrová třtina. Jako vysokooktanové palivo je etanol atraktivní pro výkonné zážehové motory.

John Deere využívá své inženýrské znalosti k prověřování a testování nových technologií, které zjednodušují integraci obnovitelných paliv s technologií spalovacích motorů, s cílem nabízet zákazníkům vyšší hodnotu a produktivitu. John Deere na veletrhu Agritechnica 2023 vystavil koncepční motor o objemu 9,0 litrů, který je kompatibilní s etanolem. Tento koncepční motor ilustruje trvalý závazek společnosti vyvíjet diverzifikované portfolio řešení, která dokážou uspokojit energetické potřeby strojů různých velikostí a nasazení.