TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Koupil traktorové pneumatiky BKT AGRIMAX a vyhrál čtyřkolku Yamaha Kodiak 700

Zveřejněno: 24. 4. 2023

Společnost BKT spustila 15. března 2022 propagační akci pro Českou republiku. Při zakoupení radiálních pneumatik BKT AGRIMAX nebo Flotation bylo možné získat oblečení BKT ORIGINAL, účast v závěrečné soutěži o hlavní cenu – čtyřkolku Yamaha Kodiak 700 a pět grilů Weber. Šťastným výhercem hlavní ceny se stal Kamil Kovářík z obce Křtomil.

Kamil Kovářík během první jízdy se svojí čtyřkolkou Yamaha Kodiak 700.

Kamil Kovářík soukromě hospodaří společně s rodinou na pomezí Hané a Valašska v obci Křtomil a v přilehlých obcích nejbližšího katastru. V rámci restitucí získal pozemky, na nichž před komunismem hospodařili jeho předci. Hospodařit začal v roce 2011 na 4,5 hektarech zemědělské půdy. V současnosti obhospodařuje 31 hektarů. Do loňského roku se zabýval pouze rostlinnou výrobou, v jejímž rámci pěstuje především potravinářskou pšenici, sladovnický ječmen a řepku. Od loňského roku se věnuje i živočišné výrobě zahrnující chov slepic ve volném výběhu a prodej vajec ze dvora.

„Do podobných soutěží se zapojuji jen výjimečně. Seděli jsme s kolegou v kanceláři a pročítali si časopis Agroportal24h.cz, který nám chodí pravidelně na firmu. Zaujal nás článek o soutěži pořádané společností BKT. Rozhodli jsme se do soutěže přihlásit. Ambice na hlavní cenu jsme neměli. Soutěžilo se také o oblečení a grily. Tak jsem si řekl, půjdeme do toho a třeba vyhrajeme gril,“ uvedl šťastný výherce a pokračoval: „To, že jsem vyhrál čtyřkolku, jsem se dozvěděl prostřednictvím e-mailu. První, co mě napadlo bylo, že si ze mě někdo dělá srandu. Nikdy se mi totiž nic takového nepodařilo. Bylo to super a měl jsem z toho opravdu radost.“ S čtyřkolkou jako první objel celé okolí farmy. Využije ji nejen k zábavě, ale i při stahování dříví ze svého lesa.

„To, že jsem vyhrál čtyřkolku, jsem se dozvěděl prostřednictvím e-mailu. První, co mě napadlo bylo, že si ze mě někdo dělá srandu. Nikdy se mi totiž nic takového nepodařilo.”
Kamil Kovářík

Slavnostní předání čtyřkolky výherci proběhlo 6. dubna letošního roku a zúčastnil se ho Tomáš Tuček, obchodní zástupce ze společnosti STROM Praha a Michal Odložilík ze společnosti Bohnenkamp, která pneumatiky BKT dodává na český trh.

Ekonomicky výhodné pneumatiky BKT

Aby se do soutěže Kamil Kovářík mohl zapojit, koupil dvě pneumatiky BKT AGRIMAX a poslal do BKT svoji fotografii zobrazující jeho vášeň pro práci na poli. Jeho fotografie porotu zaujala a stal se tak výhercem hlavní ceny. Pneumatiky mu následně dodala společnost STROM Praha. Do pneumatik je nyní obut New Holland T7.250, který na farmě plní roli hlavního traktoru. Obstarává téměř všechny činnosti na farmě – orbu, předseťovou přípravu, setí, hnojení a odvoz obilovin od sklízecí mlátičky.

Aby se do soutěže Kamil Kovářík mohl zapojit, koupil dvě pneumatiky BKT AGRIMAX. Pneumatiky využívá New Holland T7.250.
Aby se do soutěže Kamil Kovářík mohl zapojit, koupil dvě pneumatiky BKT AGRIMAX. Pneumatiky využívá New Holland T7.250.

Kamil Kovářík se pro pneumatiky BKT rozhodl z následujících důvodů: už když pořizoval traktor New Holland, byl obut do pneumatik této značky. Pneumatiky se v provozu osvědčily a podle majitele vynikají ekonomickým provozem v přepočtu na motohodinu. S pneumatikami BKT má také pozitivní zkušenosti ze svého zaměstnání, konkrétně z podniku služeb, v němž má na starosti mechanizační služby. Pneumatiky BKT mu také doporučil obchodní zástupce ze společnosti STROM Praha.

Traktor je konkrétně obut do pneumatik BKT AGRIMAX V-FLECTO o rozměru VF710/60 R42 vzadu a VF600/60 R30 vpředu.
Traktor je konkrétně obut do pneumatik BKT AGRIMAX V-FLECTO o rozměru VF710/60 R42 vzadu a VF600/60 R30 vpředu.

Traktor je konkrétně obut do pneumatik BKT AGRIMAX V-FLECTO o rozměru VF710/60 R42 vzadu a VF600/60 R30 vpředu. Tato pneumatika je speciálně určena pro výkonné traktory. Extrémně robustní polyesterová kostra poskytuje i v těžkých půdních podmínkách pneumatice delší životnost. Pneumatika méně utužuje půdu a díky samočisticí vlastnosti je ideální pro traktory zpracovávající půdu a zajišťující dopravu materiálu po silnici. Prostřednictvím technologie VF (very high flexion) je možné pneumatiku provozovat při nižším tlaku. Design pneumatiky také zvyšuje jízdní komfort na poli i na silnici a snižuje spotřebu paliva. Pneumatika se na rozdíl od většiny VF pneumatik montuje na standardní ráfek (NRO = Narrow Rim Option).

Pro práci i na zábavu

Do pneumatik BKT je obuta i čtyřkolka, a to konkrétně do SIERRA MAX o rozměru AT25x10R12. Tato pneumatika je vhodná pro použití v terénu i na trávníku a zahradě. Její radiální konstrukce zajišťuje výrazně hladší a pohodlnější jízdu v extrémních terénech, jako jsou kamenité povrchy. Speciální konstrukce běhounu spolu s širší stopou zajišťuje vynikající trakci vpřed i do stran.

Do pneumatik BKT je obuta i čtyřkolka, a to konkrétně do SIERRA MAX o rozměru AT25x10R12.
Do pneumatik BKT je obuta i čtyřkolka, a to konkrétně do SIERRA MAX o rozměru AT25x10R12.

Čtyřkolku Yamaha Kodiak 700 pohání motor s velkým točivým momentem a objemem 708 cm3. Vybavena je kompaktním rámem a pohodlným sedadlem, uveze kromě jezdce náklad o hmotnosti 140 kg a utáhne až neuvěřitelných 600 kg.