Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.6. – svátek slaví Šárka

Lisy Kubota jsou vybaveny vylepšeným systémem TIM Pack 2.0 s novými funkcemi

Zveřejněno: 27. 6. 2024

Lisy Kubota s technologií TIM Pack 2.0 jsou nyní vybaveny novými jedinečnými funkcemi, které zvyšují pohodlí a bezpečnost řidiče.

Kubota BV5160 se systémem TIM.

Kubota je průkopníkem v oblasti Tractor Implement Management (TIM). V návaznosti na své předchozí inovace v této oblasti udělala další krok a představila balíček TIM Pack 2.0. Tato nová technologie obsahuje zařízení pro automatické podávání balíků do komory a umožňuje také ovládání rotoru v případě neočekávaného zablokování lisu.

V roce 2020 dosáhla Kubota významného milníku, když jako první výrobce získala dvojitou certifikaci AEF pro kombinaci traktoru a nářadí s funkcí TIM. Tento úspěch byl možný díky traktoru Kubota Premium KVT řady Kubota M7003 a lisům s variabilní komorou BV. Komunikace mezi traktory a nářadím zajišťuje efektivní práci, snižuje počet lidských chyb a zvyšuje komfort řidiče.

V pracovním prostředí lisovacích operací již první systém TIM uvedený na trh před třemi lety automatizoval nejnáročnější opakující se činnosti řidiče. Zastavení traktoru, aktivace vázání a vyložení balíku bylo plně v rukou systému.

Systém je navíc navržen tak, aby v určitých fázích lisování snižoval otáčky vývodového hřídele, což pomáhá minimalizovat provozní náklady snížením opotřebení stroje a spotřeby paliva. V této fázi byla jednou z mála činností, kterou měl řidič stále na starosti, jízdu po řádku tak, aby měl balík ideální tvar.

S novým zařízením Auto Feed Control lze tuto operaci automatizovat. Hydraulická výkyvná oje lisu přijímá signály z levostranných i pravostranných ukazatelů lisu, aby mohl lis pracovat nad řádkem. Výsledkem je dokonalý a hustý tvar balíku, přičemž řidič pouze udržuje traktor ve středu nad řádkem.

Bylo implementováno další zařízení s názvem Auto Blockage Control and Monitoring, které zajišťuje pokračování toku plodiny uvnitř ústrojí lisu. Tento systém umožní okamžitou reakci v případě nahromadění hmoty v lisu. Systém má rychlejší reakční dobu pro zastavení traktoru a vývodového hřídele než člověk, což je mnohem bezpečnější. Zabraňuje také ucpávání tím, že okamžitě zastaví tok hmoty a automaticky uvolní podlahu.

Technologie TIM Pack 2.0 je určena pro celou řadu lisů s variabilní komorou BV.