Dnes je 5.10. – svátek slaví Eliška

Nová výbava pro návěsy Krampe – Krampe TwinTop pro zakrytí a zajištění nákladu

Zveřejněno: 5. 7. 2024

Společnost Krampe Fahrzeugbau představila svůj nejnovější produkt, systém zaplachtování nákladu Krampe TwinTop. Tento inovativní systém nabízí bezpečné a spolehlivé řešení pro zakrytí a zajištění nákladu. Systém Krampe TwinTop je vlastním vývojem konstrukčního oddělení a vyrábí se v Münsterlandu.

Nová výbava Krampe TwinTop pro zakrytí a zajištění nákladu.

Krycí systém Krampe TwinTop zaujme svou konstrukcí, v níž jsou přes sebe přeložena dvě křídla s robustní síťovinou. Je to nejen funkční a robustní řešení.

Otočný bod se díky vedení řetězového kola pohybuje po zakřivené dráze. Ve sklopeném stavu je mezi kapotáží a síťovinou dostatek prostoru pro otevření zadních dveří. Horní okraj síťoviny je rovněž mimo pracovní prostor (11 cm pod korunou rámu). Tím se minimalizuje riziko nárazu lopaty do konstrukce systému při nakládání návěsu.

Celý systém Krampe TwinTop zvyšuje celkovou výšku návěsu pouze o 5,5 cm (max. 8 cm pro ozubená kola). Díky této mimořádně nízké montážní výšce jej lze použít i na velkých návěsech.

Příklad: Krampe TwinTop lze použít na sklápěcí nástavbě Krampe BigBody s 80 cm vysokými nástavci bočních stěn a pneumatikami 710 50 R30,5, aniž by byla překročena přípustná celková výška.

Krampe TwinTop pro zakrytí a zajištění nákladu.
Krampe TwinTop pro zakrytí a zajištění nákladu.

Krampe TwinTop je poháněn hydraulickými válci, které jsou uloženy robustních pouzdrech, a proto jsou prakticky bezúdržbové. Robustní uchycení válců chrání součást před poškozením nárazem.

Krampe TwinTop byl představen jako novinka na veletrhu Agritechnica 2023 v Hannoveru.

V každé zemi Evropské unie je správné uložení a zajištění nákladu řešeno vlastní legislativou v silniční dopravě. Pokud porovnáme hlavní body legislativy v jednotlivých státech, zjistíme, že záměr je stejný a vyjadřují ho především tyto body: náklad by neměl způsobit škody na majetku, ohrozit zdraví a životy lidí, spadnout z vozidla, obtěžovat nadměrným hlukem. Český zákon o provozu na pozemních komunikacích uvádí jasně – § 52 Přeprava nákladu – (6) Při přepravě sypkých substrátů musí být náklad zajištěn tak, aby nedocházelo k jeho samovolnému odlétávání.