Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nové čtyřrotorové shrnovače Kuhn 10231 zlepšují kvalitu shrnování a komfort obsluhy

Zveřejněno: 17. 5. 2023

Firma Kuhn zmodernizovala dva své čtyřrotorové shrnovače řady Kuhn GA 10131 s pracovními záběry od 8,40 metru do 14,70 metru. Nyní nesou označení Kuhn 10231 a disponují několika změnami, které zlepšují kvalitu shrnování, komfort obsluhy a zvyšují životnost stroje.

Nové čtyřrotorové shrnovače Kuhn 10231 zlepšují kvalitu shrnování a komfort obsluhy.

Elektronická architektura shrnovačů Kuhn GA 10231 zahrnuje nový, výkonnější modul ISOBUS M500, který umožňuje používat ovládací joystick ISOBUS CCI A3. Standardně je k dispozici individuální nastavení pracovního záběru.

Přední rotory shrnovačů Kuhn GA 10231 jsou nyní odpruženy pomocí hydraulických válců, což umožňuje přesnější nastavení odpružení. Kromě toho je možná automatická korekce odlehčení v závislosti na pracovní šířce. To umožňuje obsluze snadno přizpůsobit stroj pracovním podmínkám.

Mezi další vylepšení shrnovačů Kuhn GA 10231 patří nové nastavení pracovní výšky, nový hydraulický blok s novým elektronickým ovládáním, nové senzory pro lepší diagnostiku atd. Shrnovače jsou stále poháněny 100 % hydraulicky, což umožňuje dokonalé přizpůsobení rotorů typu plodiny a zároveň usnadňuje údržbu. K dispozici je také funkce BOOST, která zvyšuje otáčky předních rotorů o 20 % oproti zadním rotorům, aby se vytvořil homogenní a provzdušněný pokos. Individuální zvedání rotorů umožňuje vyhýbat se překážkám a přizpůsobit práci rozmanitému tvaru pozemků.