Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Samojízdné krmné vozy SPV propojené se systémem Kuhn Connect zefektivní pracovní operace

Zveřejněno: 26. 10. 2020

Telemetrická zařízení umožňují shromažďovat klasická geolokační data, zaznamenávat pracovní dobu apod., ale také především funkční data ze sítě CAN BUS stroje. Kuhn uvádí, že 37 % farem s více než 100 stroji má alespoň dvě stáje pro hospodářská zvířata. Všechny pracovní operace, jako je nakládání, míchání, vážení a dávkování krmiva často provádí jeden stroj, což značně usnadňuje logistiku mezi pracovišti na farmě.

Inteligentní samojízdný krmný vůz SPV

V roce 2021 bude francouzská společnost Kuhn vybavovat systémem Kuhn Connect své samojízdné krmné vozy s jedním vertikálním míchacím šnekem SPV a později pak i krmné vozy s dvěma vertikálními míchacími šneky. Systémem bude vybaven i nový krmný vůz Kuhn SPW Intense, který se v rámci Kuhn Virtual – SPACE 2020 představil společně s novým žacím strojem Kuhn FC 3115, secím strojem Kuhn Kosma, lisem Kuhn VBP a krmným robotem Aura.

Co nabízí Kuhn Connect? Do konce roku 2021 budou všechny samojízdné krmné vozy prodávané ve Francii, standardně vybaveny systémem Kuhn Connect. Při zakoupení nového krmného vozu si jej majitel zaregistruje na svém osobním portálu MyKUHN na základě sériového čísla. Díky tomu vstoupí do digitální platformy, která mu umožní mít všechny informace týkající se jeho stroje vždy na dosah.

Příslušný modul na stroji pak při práci začne nepřetržitě vysílat signály. Tyto signály jsou analyzovány a převedeny do indikátorů v portálu MyKUHN.

V portálu jsou zaznamenávány následující údaje: rozpis času v hodinách různých pracovních operací: nakládka, vykládka, přeprava, mezičasy a doba nečinnosti či zaznamenávání prostojů a mnoho dalšího.

Portál MyKUHN také poskytuje díky systému Kuhn Connect přehled o preventivní údržbě stroje. Majitel bude mít přístup k digitalizované a konfigurovatelné tabulce údržby s výstrahami. Až nastane čas provést například údržbu 1. úrovně, bude preventivně informován. Servisní partner majitele stroje bude mít taktéž přístup k monitorování údržby, bude tak moci rychle reagovat na varovné signály. Díky diagnostickým nástrojům ovládaných na dálku může majitel krmného vozu těžit z rychlých a účinných servisních zásahů.

Podívejte se, jaké novinky byly představeny na digitální akci Kuhn Virtual SPACE 2020.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Kuhn

1) z podkladů Kuhn


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.