Dnes je 5.10. – svátek slaví Eliška

Nové prutové brány Joskin Bioflex s nepřetržitou modulací intenzity hrotů pomocí hydraulického nastavení

Zveřejněno: 5. 7. 2024

V době, kdy se veřejně diskutují ožehavé agronomické otázky, jako je například debata o zákazu glyfosátu, je důležité, aby se vývoj nových strojů více zaměřil na efektivní a ekologické alternativy. Joskin Bioflex byl vytvořen s ohledem na tuto skutečnost.

Nové prutové brány Joskin Bioflex s nepřetržitou modulací intenzity hrotů pomocí hydraulického nastavení.

Prutové brány Joskin Bioflex mají žárově pozinkovanou konstrukci se 3 elementy u modelů do pracovního záběru 7,2 metru a 5 elementů u modelů do pracovního záběru 12 metrů. Každý prvek obsahuje až 96 prutů rozmístěných v 6 po sobě jdoucích řadách.

Specifická konstrukce prutů

Pruty o průměru Ø 7 mm jsou u modelu Joskin Bioflex vysoce flexibilní, dokonale kopírují reliéf terénu a zároveň zůstávají na sobě nezávislé. Jejich tvar byl prozkoumán tak, aby je bylo možné použít ve všech výsadbách, včetně kopcovitých záhonů. V závislosti na zvoleném nastavení mohou pracovat i na vysokých rostlinách.

Vedle provzdušňování půdy je úkolem těchto prutů působit přímo na kořeny plevelů a za optimálních povětrnostních podmínek likvidovat mladé rostliny plevelů, aby rychle uschly. Hroty také pomáhají rozbíjet krustu, aby se zlepšila absorpce vody v půdě, což je velmi důležité v době sucha.

Prutové brány Joskin Bioflex mají žárově pozinkovanou konstrukci.
Prutové brány Joskin Bioflex mají žárově pozinkovanou konstrukci.

Konstrukce otočných koleček zajišťuje dobré navázání na reliéf půdy. Díky tomu je vzniklé namáhání rovnoměrně rozloženo po celé pracovní délce a šířce, což umožňuje velmi rovnoměrnou práci jednotlivých řádků nářadí.

V závislosti na oblasti použití lze nastavit agresivitu působení prutů od „superměkké“ až po „těžkou“ prostřednictvím konfigurace 3. bodu prutových bran Joskin Bioflex a polohy koleček. Systém Variflex, dobře známý při údržbě pastvin, je součástí standardní výbavy. Toto hydraulické zařízení s přímým připojením k traktoru, zajišťuje modulaci agresivity prutů podle půdních podmínek a zaručuje konstantní a tlak na každý prut bez ohledu na jeho úhel vůči povrchu půdy.

Prutové brány Joskin Bioflex se přizpůsobí nerovnostem na pozemku.
Prutové brány Joskin Bioflex se přizpůsobí nerovnostem na pozemku.

Prutové brány Joskin Bioflex jsou k dispozici ve verzích 4,8, 6 a 7,2 metru s jednoduchým systémem skládání a ve verzích 8,4, 9,6, 10,8 a 12 metrů s dvojitým systémem skládání. Standardně jsou vybaveny koly o rozměrech 3 + 4 (408 x 155 mm) u modelů do 7,2 metru a koly o rozměrech 5 + 6 u modelů do 12 metrů pracovní šířky. Každý model je kompaktně připojen k tříbodovému závěsu traktoru a má vnější šířku pouhých 2,5 metrů, aby vyhovoval evropským předpisům pro silniční provoz.

Tato zcela nová řada prutových bran Joskin Bioflex splňuje všechna dotační kritéria BMEL i dalších evropských dotačních programů.

Konstrukce otočných koleček zajišťuje dobré navázání na reliéf půdy.
Konstrukce otočných koleček zajišťuje dobré navázání na reliéf půdy.