Vyzkoušejte aplikaci CleverAnalytics na 2 měsíce zcela zdarma
Dnes je 8.9. – svátek slaví Mariana

Nové rozmetadlo hnojiv Kuhn MDS W do vinic a sadů

Zveřejněno: 16. 5. 2024

Řada odstředivých rozmetadel hnojiv Kuhn MDS .2 se rozšiřuje o model Kuhn MDS W s integrovaným vážicím systémem.

Rozmetadlo Kuhn MDS do vinic a sadů.

Nové rozmetadlo Kuhn MDS W, vybavené vážicím systémem, využívá všech předností a univerzálnosti řady Kuhn MDS .2, navíc s možností automatické regulace dávkování. Díky plynulé regulaci se dávka hnojiva upravuje každé 2 sekundy. Naprogramovaná dávka je tak dodržována, a to již od prvních metrů. Při nízkých průtocích nebo malých pracovních šířkách, například ve vinařství nebo v arboristice, umožní statické vážení přenastavit otevření dávkovacích otvorů podle potřeby uživatele.

Není třeba provádět kalibrační zkoušku! Dvě váhové buňky měří množství zbývající v zásobníku při frekvenci 100 Hz. V případě odchylky se pak automaticky znovu nastaví průtokový faktor.

Stroj je monitorován prostřednictvím terminálu QUANTRON A, který nabízí mnoho funkcí: – zobrazení zbývajícího množství v zásobníku na displeji, vypnutí poloviční šířky vlevo/vpravo, nastavení pracovní šířky až na 8 sekcí pomocí Varispread 8, manuální modulaci dávky hnojiva. Ve spojení s externím terminálem GPS umožňuje také automatické řízení pracovní šířky a modulaci dávkování.

Vzhledem k tomu, že jsou rozmetadla Kuhn MDS 8.2 a 14.2 velmi kompaktní, snadno se vlezou do vinic a sadů.