Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Novinky u nesených postřikovačů Amazone UF 1602 a UF 2002

Zveřejněno: 13. 5. 2024

Firma Amazone nabízí hydraulický pohon čerpadla pro nesené postřikovače Amazone UF 1602 a UF 2002. Ten je kompletně integrován do hydraulického systému ve spojení s balíčkem Comfort-Pack. Novinky byly prezentovány na Tiskových dnech v Německu.

Novinky u nesených postřikovačů Amazone UF 1602 a UF 2002.

Hydraulický pohon čerpadla, který nahrazuje hnací hřídel, umožňuje mimořádně snadné připojení k různým traktorům a nevyžaduje žádnou údržbu.

Hydraulický pohon čerpadla je regulován prostřednictvím systému Load-Sensing postřikovače Amazone UF. Ovládání je kompletně zajištěno softwarem ISOBUS UF 02. Pro plnění, míchání a postřik lze uložit různé otáčky čerpadla. Při zvolení jedné z uvedených funkcí čerpadlo automaticky nastaví otáčky čerpadla a udržuje je konstantní bez ohledu na otáčky motoru traktoru. Potřeba oleje pro pohon hydraulického čerpadla je až 50 l/min.

Na začátku procesu plnění je možné čerpadlo pohodlně spustit z TwinTerminalu 3.0 ve SmartCentru. Čerpadlo se spouští příjemně a šetrně. Jeho otáčky jsou regulovány zcela automaticky a rychle dosáhnou přednastavené hodnoty. Otáčky motoru traktoru zde nehrají roli. Maximální sací výkon lze vždy bez obav plně využít, protože řídicí systém automaticky sníží všechny otáčky nad 540 ot/min. Volitelně lze čerpadlo postřikovače Amazone UF automaticky vypnout prostřednictvím softwaru po dosažení jmenovité úrovně naplnění.

Při aplikaci přípravků na ochranu rostlin v kopcovitém terénu se otáčky čerpadla postřikovače Amazone UF udržují vždy konstantní v přípustném rozmezí, např. při jízdě do kopce vysokými otáčkami motoru traktoru a při jízdě z kopce nižšími, úspornějšími otáčkami.
Při aplikaci přípravků na ochranu rostlin v kopcovitém terénu se otáčky čerpadla postřikovače Amazone UF udržují vždy konstantní v přípustném rozmezí, např. při jízdě do kopce vysokými otáčkami motoru traktoru a při jízdě z kopce nižšími, úspornějšími otáčkami.

Při aplikaci přípravků na ochranu rostlin v kopcovitém terénu se otáčky čerpadla postřikovače Amazone UF udržují vždy konstantní v přípustném rozmezí, např. při jízdě do kopce vysokými otáčkami motoru traktoru a při jízdě z kopce nižšími, úspornějšími otáčkami. To zaručuje optimální výsledky aplikace, snižuje spotřebu paliva a chrání čerpadlo před případným přetížením vzniklým nadměrnou rychlostí.

Další inovací v oblasti nesených postřikovačů je možnost modely Amazone UF 1602 a UF 2002 a jejich ramena s pracovním záběrem od 27 metrů vybavit systémem aktivního vedení ramen Contour Control. Contour Control pracuje s náklonem celé rampy a přes gyroskopy snímá oběhovou rychlost konců ramen. Systém tak ví, jak optimálně vést ramena v daný okamžik.

Vzdálenost menší než 50 cm od cílového povrchu lze přesně dodržet také pomocí trysky AmaSwitch s roztečí trysek 25 cm. Ramena se dají také sklopit na menší pracovní záběr pohodlně z kabiny traktoru. Ochrana proti přetížení v rámci hydraulického systému se současně používá jako ochrana proti přetržení při práci v těchto zmenšených pracovních záběrech. Nové a inovativní technologie, jako je řádkový postřik řádkových plodin nebo bodový postřik plevelů, jsou nyní zpřístupněny i pro nesené postřikovače Amazone UF.