Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Nový model univerzálního kypřiče BEDNAR VERSATILL VO_L

Zveřejněno: 14. 11. 2023

Společnost BEDNAR FMT pro nadcházející rok představuje zcela novou modelovou řadu univerzálních kypřičů BEDNAR VERSATILL. Jedná se o dva polonesené zástupce řady BEDNAR VERSATILL VO_L s pracovním záběrem 5,8 a 7,5 metru.

Nový model univerzálního kypřiče BEDNAR VERSATILL VO_L.

Označení VERSATILL obecně znamená univerzální stroj pro zpracování půdy. Tyto kypřiče se hodí pro provádění mělké podmítky po sklizni, předseťovou přípravu půdy i management posklizňových zbytků, zejména mechanickou likvidaci výdrolu, plevelů a meziplodin. BEDNAR VERSATILL VO_L představuje pětiřadý kypřič s vysokou světlostí rámu a 17 cm roztečí mezi jednotlivými slupicemi.

Ve standardu jsou jednotlivé modely řady BEDNAR VERSATILL VO_L osazené pružnými slupicemi Hercules. Tyto slupice se hodí pro lehčí typy půd a primární využití v předseťové přípravě půdy. Pro univerzální využití v průběhu roku, včetně mělkých podmítek, výrobce doporučuje kypřič osadit zesílenými dvoupružinovými Hercules slupicemi.

Slupice lze osadit oboustrannými dláty o rozměru 60 mm, dláty 50 mm LONG LIFE nebo radličkou o šířce 200 mm. Radlička se hodí pro mechanické odstranění plevelu, výdrolu nebo předseťovou přípravu půdy. Dláto 60 mm i radlička 200 mm jsou k dispozici i v oblíbeném provedení LONG LIFE s karbidovými břity, které několikanásobně zvyšují životnost opotřebitelného dílu.

Široká nabídka volitelného příslušenství

K intenzivnímu zpracování rostlinných zbytků, zejména stonků slunečnice nebo řepky ozimé, je vhodné BEDNAR VERSATILL VO_L osadit předním řezacím válcem Trash Cutter. Pro předseťovou přípravu půdy výrobce doporučuje využít hydraulicky stavitelný páskový smyk Crushbar v přední části stroje.

BEDNAR VERSATILL VO_L lze dle požadavků přizpůsobit prováděné pracovní operaci výběrem pracovních orgánů i zadního příslušenství. V tomto případě se jedná o zadní dvojitý U-RING pěch (500 mm) / VRING (530 mm) pěch nebo třířadý zavlačovač s hydraulickým nebo mechanickým nastavením agresivity prutů. Před zadními pěchy lze stroj osadit zahrnovacími pruty nebo páskovým smykem Crushbar.