Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Ojetý New Holland T6020: Vhodný pomocník na rodinnou farmu

Zveřejněno: 29. 4. 2022

Rodina Jakuba Vaněčka zakoupila traktor jako nový v roce 2008. Po zakoupení proběhla dodatečná montáž čelního nakladače. V současnosti má odpracováno 6 800 motohodin. Zakoupen byl z důvodu příznivé pořizovací ceny.

New Holland T6020 má živý a ochotný motor.

Výhodou traktoru New Holland je podle majitele jeho velikost. Traktor New Holland T6020 o výkonu 110 koní se zapojuje do sušení pícnin, odvozu zemědělských komodit, drobných polních prací a zimní údržby. Za téměř 14 let provozu se podle Jakuba Vaněčka traktor osvědčil na výbornou, i když připouští, že drobné poruchy se stroji nevyhnuly. Jinak je to prý „super mašina“.

„Pohodlí má traktor New Holland T6020 na dnešní dobu průměrné. Nové traktory už jej v tomto ohledu předčí. Z hlediska obsluhy je to velice jednoduchý a nenáročný traktor,“ zhodnotil Vaněček a pokračoval: „Traktor je na tom se spolehlivostí výborně jak v létě, tak v zimě. Za ta léta provozu jsme museli měnit pár běžných dílů. Jde zejména o gufera na přední náhon a vývodový hřídel a čepy řízení. Proběhla také výměna dusíkatých akumulátorů. Zpravidla šlo o opotřebitelné díly.“ Traktor New Holland T6020 v minulých letech dostal nový lak. Původní nátěr byl poškozen agresivní solí používanou při zimní údržbě. U traktoru se jinak nevyskytla žádná vážná porucha. Čtyřválcový motor od FPT Industrial spolupracuje s převodovkou 16x16 Electro Command.

Výhodou traktoru New Holland T6020 je podle majitele jeho velikost.
Výhodou traktoru New Holland T6020 je podle majitele jeho velikost.

A čemu věnovat pozornost, aby se traktor New Holland T6020 odvděčil bezproblémovým provozem? Majitel uvedl, že by se měla pozornost věnovat především údržbě. Střídá se tzv „malá“ a „velká“. Důležité je mazat exponovaná místa a řídit se pokyny podle servisního manuálu. „Tím, jak je traktor z velké části mechanický, není servis tak náročný. Běžné údržby si provádíme sami. Dostupnost náhradních dílu je výborná. Jejich cena se zvedla, je ale porovnatelná s konkurencí,“ uvedl majitel.

A jaký traktor by si pořídil nyní? „Nebál bych se investovat do toho samého modelu traktoru New Holland, jelikož jeho čtyřválcový motor je neskutečný tahoun. Tím, jak se zvyšují nároky nářadí na výkon traktoru, přemýšlel bych i o investici do většího traktoru.“