Dnes je 22.10. – svátek slaví Sabina

Sklízecí řezačky New Holland FR Forage Cruiser pro rok 2025

Zveřejněno: 30. 9. 2024

Vylepšený provoz v kabině, nová technologie prevence zablokování plodin, přizpůsobitelné řízení a další na samojízdných sklízecích řezačkách New Holland FR Forage Cruiser modelového roku 2025.

Sklízecí řezačky New Holland FR Forage Cruiser pro rok 2025.

Modelový rok 2025 samojízdné sklízecí řezačky New Holland FR Forage Cruiser těží z několika vylepšení. Tyto nové aktualizace zahrnují vylepšený interiér kabiny s propracovanými ovládacími prvky a elektronikou pro zvýšení pohodlí a produktivity obsluhy, nový systém, který výrazně snižuje riziko přetížení a zablokování stroje, a systém CustomSteer™, který urychluje otáčení na souvrati. Tato vylepšení spolu se stylem Inspired by Nature najdete u řady 4 modelů, od New Holland FR550 s maximálním výkonem 544 koní po New Holland FR920 s maximálním výkonem 911 koní.

„Tyto inovace jsou výsledkem naslouchání našim zákazníkům,“ říká Melissa Kelly, produktová marketingová manažerka samojízdných sklízecích řezaček New Holland v Severní Americe. „Jsme přesvědčeni, že tato vylepšení a nové funkce zvýší produktivitu a efektivitu operátorů a pomohou jim využít optimální okna sklizně a snadno produkovat vysoce kvalitní siláž.“

Tišší a prostornější kabina

Operátoři si všimnou více prostoru, pohodlí, viditelnosti a potlačení hluku uvnitř rafinované kabiny řezačky New Holland FR Forage Cruiser. Vnitřní prostor byl optimalizován pro maximální pohodlí při dlouhých dnech sekání. Ve srovnání s předchozí kabinou je o 12,5 % více podlahové plochy, plus o 2,36 palce (6 cm) větší zdvih sedadla a další úložný prostor. Snížení hluku o 2,5 dB je výsledkem dvouvrstvých předních a zadních oken a větších materiálů tlumících zvuk v podlaze, stropním obložení a zadní stěně.

Operátoři si všimnou více prostoru, pohodlí, viditelnosti a potlačení hluku uvnitř rafinované kabiny řezačky New Holland FR Forage Cruiser.
Operátoři si všimnou více prostoru, pohodlí, viditelnosti a potlačení hluku uvnitř rafinované kabiny řezačky New Holland FR Forage Cruiser.

Aby byly dlouhé dny na poli pohodlné, jsou k dispozici 3 nové možnosti sedadla operátora a odpovídající možnosti sedadla spolujezdce. Ty jsou spojeny s přepracovaným uspořádáním pravé konzole s ovládacími prvky a vylepšenou multifunkční ovládací pákou CommandGrip™.

„Multifunkční ovládací páka reaguje na zpětnou vazbu zákazníků. Konkrétně se sníženou silou potřebnou k pohybu vpřed a vzad, zvýšeným zdvihem pro přesnější ovládání rychlosti a sníženou silou při stisku tlačítek,“ vysvětluje Melissa Kelly.

Po straně ovládací konzole je IntelliView IV nahrazen větším dotykovým displejem IntelliView™ IV PLUS. IntelliView IV PLUS má větší obrazovku (zvýšenou z 10,4 palce na 12 palců), vyšší výpočetní výkon, který má za následek rychlejší spouštění, lepší reakce a lepší viditelnost a čitelnost na přímém slunci díky vylepšené grafice. Tato jediná obrazovka je ve standardní výbavě, zatímco je k dispozici i druhá volitelná obrazovka, která je vyžadována pro správu mapování, navádění a automatizovaného plnění přívěsů IntelliFill™. Pro rychlejší reakce a odezvu byla na strojích New Holland FR aktualizována kompletní architektura elektroniky.

Po straně ovládací konzole je IntelliView IV nahrazen větším dotykovým displejem IntelliView™ IV PLUS.
Po straně ovládací konzole je IntelliView IV nahrazen větším dotykovým displejem IntelliView™ IV PLUS.

Nový systém prevence zacpání – vůbec první na trhu

S cílem pomoci operátorům využít plný potenciál jejich sklízecí řezačky New Holland FR Forage Cruiser byl nový systém detekce a prevence ucpání vyvinut ve firmě Center of Excellence pro sklízecí řezačky New Holland v Zedelgemu v Belgii. První systém svého druhu na trhu je založen na radarovém senzoru namontovaném na výmetné koncovce, který monitoruje tok plodiny opouštějící stroj a změnu jeho rychlosti ve vztahu k pojezdové rychlosti sklízecí řezačky.

Použití systému podle doporučení má potenciál snížit zablokování a snížit pravděpodobnost výskytu ucpávání hmoty ve stroji, přičemž čištění a obnovení práce jsou mnohem rychlejší. Tento systém také pomáhá méně zkušeným operátorům pracovat s větší jistotou, aby bylo zajištěno, že mohou maximalizovat výkon jejich sklízecí řezačky New Holland FR Forage Cruiser.

Řezačky New Holland FR Forage Cruisers se vyznačují nejnovějším vývojem přesných technologií zaměřených na poskytování inovací, které jsou praktické, snadno použitelné a otevřené pro všechny operátory.
Řezačky New Holland FR Forage Cruisers se vyznačují nejnovějším vývojem přesných technologií zaměřených na poskytování inovací, které jsou praktické, snadno použitelné a otevřené pro všechny operátory.

CustomSteer™ přizpůsobuje odezvu pro rychlejší otáčení na souvrati

Technologie CustomSteer u sklízecích řezaček New Holland FR Forage Cruiser, která je již dobře osvědčená na jiných strojích New Holland, umožňuje obsluze nastavit poměr počtu otáček volantu od jednoho zámku k druhému. Na displeji IntelliView IV PLUS lze vybrat 3 nastavení. To znamená, že na souvrati lze rychle otáček stroj s minimálním pohybem volantu, zatímco pro práci na poli a jízdu po silnici lze zvolit jemnější pohyb řízení. Výsledkem je vyšší komfort obsluhy, rychlejší ovládání v terénu a maximální přesnost a bezpečnost na silnici.

S cílem pomoci operátorům využít plný potenciál jejich sklízecí řezačky New Holland FR Forage Cruiser byl vyvinut nový systém detekce a prevence ucpání.
S cílem pomoci operátorům využít plný potenciál jejich sklízecí řezačky New Holland FR Forage Cruiser byl vyvinut nový systém detekce a prevence ucpání.

Více přesných technologických funkcí

Řezačky New Holland FR Forage Cruisers se vyznačují nejnovějším vývojem přesných technologií zaměřených na poskytování inovací, které jsou praktické, snadno použitelné a otevřené pro všechny operátory. S aktualizovanou technologií senzoru NutriSense™ NIR mohou zákazníci přesně a včas vizualizovat údaje o živinách plodin shromážděné jejich strojem, což umožňuje lepší zpracování dat v rámci cyklu řízení pole a farmy. To je nyní nabízeno jako možnost instalovaná ve výrobě a integrováno do nové webové a mobilní platformy pro správu farmy FieldOps.

New Holland FR Forage Cruisers mají také nárok na novou funkci Connectivity Included, která umožňuje připojení bez předplatného bez dalších nákladů při nákupu nového vybavení. Konektivita zahrnutá pro řezačky New Holland FR Forage Cruisers je také kompatibilní s IntelliField™. Tato funkce poskytuje sdílení dat v reálném čase v terénu