Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Sklopné rotační brány Lion 103 C jsou novinkou od Pöttinger

Zveřejněno: 11. 2. 2021

Společnost Pöttinger přitahuje obdiv svými dvěma novými sklopnými rotačními branami Lion 403 C a Lion 503 C s pracovními šířkami 4 a 5 metrů. Tyto dva modely poháněné traktory o výkonu až 320 koní jsou vhodné pro ty nejnáročnější polní práce.

Rotační brány Pöttinger Lion 503 C. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger

Při vývoji nových rotačních bran byla věnována zvláštní pozornost současným i budoucím požadavkům na snadnou obsluhu a flexibilitu. Všechna nastavení a seřízení lze provádět velmi snadno z vnitřku kabiny. Podle zpětné vazby od zemědělců je vyhovující, pokud lze nastavení stroje provádět snadno a kontrolovat na jasně viditelných stupnicích.

V kombinaci se sklopnými značkovači se tento stroj stává mimořádně efektivním nástrojem k úpravě půdy. Jde o univerzální stroj pro přípravu půdy před setím.

Kompaktní konstrukce

Koncept skládacího rámu byl optimalizován tak, aby splňoval nejnovější požadavky. Výsledkem je extrémně krátký a kompaktní rám rotačních bran, který je až o 30 cm kratší než kterýkoliv z ostatních rámů rotačních bran konkurence. Díky tomu je těžiště blíže zadní nápravě traktoru. Oba modely mají přepravní šířku 2,55 metru, takže přeprava po silnici není žádný problém.

Řešení pro všechny polní práce

Jak se výkon traktorů stále zvyšuje, zvyšuje se i rozsah možností předseťové přípravy půdy. Brány Lion 403 C lze použít jak samostatně, tak v kombinaci s výsevním ústrojím a čelním zásobník pro osivo. Díky kompaktní a krátké konstrukci působí váha výsevního ústrojí také na přední část stroje. To má mimořádně pozitivní vliv na výkon a řízení traktoru.

Pöttinger Lion 503 C v kombinaci s Pöttinger AEROSEM FDD je řešením pro všechny polní práce. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger
Pöttinger Lion 503 C v kombinaci s Pöttinger AEROSEM FDD je řešením pro všechny polní práce. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger

Oba modely Pöttinger Lion 403 C a Lion 503 C pracují se čtyřmi rotory na metr pracovní šířky.

Snadné nastavení pracovní hloubky

Manipulace a přístup jsou u rotačních bran Pöttinger Lion zásadní. Pokud brány nepracují v příliš velké pracovní hloubce, lze ušetřit palivo. U řady Pöttinger Lion 103 C je snadné rychle nastavit ideální pracovní hloubku z boční strany stroje, abyste získali správnou strukturu seťového lůžka. Vše, co musíte udělat, abyste nastavili pracovní hloubku podle své potřeby, je vytáhnout aretační čep a upravit ovládací tyč. Tento systém umožňuje nastavení pracovní hloubky v krocích po cca 1 cm.

Výběr válců pro každý typ půdy

Příprava seťového lůžka je zakončena jedním z široké řady zadních válců. Na výběr je například zadní válec PACKER s tvarovanými zuby nebo gumový válec.

V kombinaci se secím strojem Pöttinger Aerosem FDD se tento stroj stává vysoce výkonnou a nákladově efektivní kombinací, která přináší perfektní výsledky setí.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Pöttinger

1) z podkladů Pöttinger


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.